Rapport fra Årets Superbirkebeiner i M18

Unggutten Carl Fredrik Hagen var ikke snauere enn at han tok teten i Birkebeinerløpet foran meritterte afrikanere, den beste av dem med en så god pers som 1.01 på halvmaraton. I mål var han nest beste nordmann og nr 5 totalt. En utrolig imponerende prestasjon. Jeg har mottatt denne rapporten fra Carl Fredrik.


5. plass i Birkebeinerløpet 2010 og Trippelseier

Da er Birkebeineråret 2010 historie og de aller fleste kan se tilbake på gode prestasjoner og flotte opplevelser. Dette til tross for bl.a. meget krevende forhold under Birkebeinerrittet.

-  Av Carl Fredrik Hagen  -


Birkebeinerløpet ble en positiv opplevelse for min del. Jeg trente som normalt frem mot løpet, men kuttet noe ned på tid og intensitet de to siste dagene.

Starten for Menn Elite gikk kl. 10.00. Jeg stod i første rekke og tok kontrollen oppover bakkene. Var egentlig forberedt på at kenyanerne skulle åpne i et sinnsykt tempo, men de tok det rolig og lå bak meg de to første kilometerne. Det ble tidlig strekk i feltet. Kenyanerne og etioperen (de tre første totalt) tok kommandoen ganske tidlig etter at nedoverbakkene begynte for fullt. Jeg klarte delvis å holde følge med et par av dem, men etter 7 km så jeg de ikke mer.

Løypa var i år veldig gjørmete og dette gjorde forholdene ekstra krevende og tidene ble, i forhold til i fjor, noe dårligere for de aller fleste.

Jeg ble etter hvert løpende mye sammen med John Christian Deighan Hanssen, Asker SK, fra ca 9 km. Vi fikk en luke, men ikke langt bak lå Harald Solhaug Næss, Driv IL, og prøvde forgjeves å få kontakt med oss. Deighan Hanssen økte tempoet etter ca 11 km, og han fikk en luke på noen sekunder. Men jeg følte meg sterk og holdt avstanden konstant gjennom det krevende stipartiet med mye røtter, stein og gjørme. Jeg kom fort opp i ryggen på han etter stipartiet igjen, og én kilometer senere lå jeg som beste nordmann og nr. 4 totalt. Luken ned til Deighan Hanssen økte og jeg fikk etter hvert ca 10 sek på han.


Per Inge Østmoen har tatt dette flotte bildet av Carl Fredrik, ikke så langt fra mål.


Mot slutten av løpet handler det om å tåle smerte og løpe fort med vondter overalt. Jeg klarte å holde farten bra oppe og skjønte at dette ville bli en god plassering og tid. Ca 2 km før mål fikk jeg løpets eneste fall og klokka falt av, men noen snille tilskuere leverte den i sekretariatet etter målgang og klokken kom til rette eier igjen. Heldigvis kom jeg meg fort opp igjen, men bak kom Deighan Hanssen i bra fart, og var fort oppe i ryggen min igjen. Ned de siste bakkene fikk han en liten luke som vokste til ca. 20 sek ved målgang.

Jeg kom i mål som nr. 5 totalt som nest beste norske statsborger. Tiden ble 1.15.58. Jeg var utrolig sliten i mål, og husker jeg ble intervjuet av speaker-tjenesten i målområdet, men hva jeg svarte – det husker jeg ikke :)

Veldig fornøyd med årets løp og det bekrefter at formen er bra og at snøen snart kan komme. Målet mitt i år var også å vinne klassen min i Trippelen, noe jeg også klarte! Birkebeineråret oppsummert: Birkebeinerrennet ble en smørefadese og en skuffelse. Birkebeinerrittet derimot, ble en kjempesuksess med klasseseier i M18-19 og nr. 31 totalt. Til slutt altså Løpet, og samlet tid ble 7.22.26. Dette holdt også til 5. beste tid totalt i trippelen i Menn Elite.

Carl Fredrik


Det har vært et suksessrikt og opplevelsesrikt Birkebeinerår for unge Carl Fredrik Hagen, som ble avsluttet på toppen av seierspallen i Håkons Hall for klasseseier i Løpet og ditto i Trippelen. Årets Superbirkebeiner i klasse M18-19 år.
Gratulerer! (fra Frode)

3 kommentarer:

 1. Flott å se Carl Fredrik i Rustad langrennsdress mandag kveld på Skullerud sammen med Anders Aukland, Anders Gløersen og resten av Rustad eliten i langrenn, i anledning av at Rustad har nå fått samme sponsor som Aukland brødrene.

  SvarSlett
 2. Takk for fin treningstur i dag i regnværet, Carl Fredrik, den siste løpeturen min før OM.

  Du har tydeligvis ikke ligget på latsiden etter Birkebeinerløpet.

  Lykke til i NM duatlon på Skarnes!!

  SvarSlett
 3. Lykke til på Skarnes i helgen!

  Sportslig hilsen fra Hanne og Mira:-)

  SvarSlett