Nedtelling til den store maratonhelgenSøndag går Oslo maraton med rekorddeltagelse, rundt 16.000 løpere tilsammen. Samme dag går et av verdens største og beste maratonløp i Berlin. Den opprinnelige planen var å stille i Berlin, men nå ble det Oslo i stedet. Uansett, 42,2 kilometer venter på søndag. Jeg er veldig spent på om kroppen er klar for en maraton. Føler at jeg skulle hatt noen uker til på meg og noen flere skikkelige langturer, selv om formen er bra. Men skitt au, nå er det bare å la det stå til.

Etter NM terrengløp på lørdag, ble det hviledag søndag. mandag ble det 17,5 km som startet lett, men endte blytungt. Tirsdag hadde jeg den siste harde treningsøkten, en kjempefin tur på 18 km med Vidar i Langhusskogene, til Eikjol og Boger gård og tilbake forbi Østre Solberg og Rud.

Mange hestekrefter samlet ved Boger gård.
På fine skogsstier ved Østre Solberg.De siste forberedelsene nå blir oppladning og lett trening. Onsdag ble det 6 km med hunden og torsdag hviledag.  Fredag blir det trolig en rolig tur med noen drag på mellom 45 og 60 min, etterfulgt av ny hviledag, alternativt en halvtimes lett jogg, på lørdag. Og så skal jeg sørge for påfyll av energilagre med inntak av væske og næring frem til søndag.


Vidar disket opp med hjemmelaget eplekake med karamelliserte hasselnøtter, nøtteblanding og vørterøl i solveggen etter treningsturen på tirsdag.
Gjett om det smakte!


I klassen min (M45) er det mange sterke navn. Det aller sterkeste må være Helge Dolsvåg, selv om jeg ikke vet hva han står for på maratondistansen. Håvard Nordgård er alltid i form, og Runar Gilberg kommer nok sterkt tilbake etter forkjølelsesforfallet under NM. Jeg har selvsagt ingen ambisjoner om å ta opp kampen med disse. Men kanskje kan jeg gi kondis-president Tim Bennet kamp. Skjønt, Tim er jo blitt en ordentlig seiging med flere Norseman Xtreme Triatlon på merittlisten.

Av andre OI-ere og treningskompiser, er jeg særlig spent på hva Dag (M40) og Vidar (M50) klarer, etter hhv sykdoms- og skadeprobleme i år. Formen din virker imidlertid foruroligende god, Vidar, etter våre siste treningsturer å bedømme! Fire NM-gull på maratondistansen forteller jo det meste om kapasiteten din.


Takk for fine treningsturer de siste ukene, Vidar.
Håper beina holder under OM på søndag.


I Berlin blir det et interessant come-back av visepresident Stig Vangsnes, i langt bedre form enn på mange år. Dog ikke i samme slag som i glansdagene, men med mål om å komme under 4 blank. Og hva klarer skadeforfulgte Christian Odgaard, som også stiller i Berlin. Holder beina?

Og hva med Harald, Trond Inge, Steinar, Morten, Svein, Gaute, Kjell Christian, Torfinn, Jan Billy og andre? Skal dere løpe? Eller blir dere programhelter?

Værmeldingen er glimrende. det kan bli perfekte forhold med 10-12 grader, sol og svak vind. Da må jeg nesten gå for tider ned mot (og helst under) 3 blank. Mitt råtips er at Vidar og Christian løper på 2,49, Dag 2,57 og Stig 3,55.

Skriv gjerne hva du selv tror. Og lykke til alle sammen!

8 kommentarer:

 1. Halvmaraton på meg. Målet er under 1,24,48. dvs under 4 min pr kilometer. Jeg har løpt for korte langturer til at jeg tar sjansen på maraton. Formen er god og med nye Nike Lunaracere regner jeg med at det blir en fin tur gjennom oslo. mvh Steinar

  SvarSlett
 2. Burde nok satset på halvmaraton selv. For dårlig grunntrening og manglende langturer er grunn god nok. Men det kan bli beina som først og fremst blir min akilleshæl på søndag.
  Som vanlig er Frode superoptimistisk på mine vegne. Jeg tipper selv 3.08,27....:-)
  Etter den fine turen med Frode tirsdag løp jeg srm - 3runder- onsdag. Ikke veldig foruroligende form å spore der :-( I går løp jeg en rolig 10 km. Hviledag i dag. Dessverre har jeg loppekjøring i kveld og må i tillegg stille på en 6 timers vakt under loppemarkedet i morgen. Ikke optimalt med gåing, ståing og bæring av tunge gjenstander dagen før. Får prøve å slippe billigst mulig unna....
  Nå mangler jeg bare litt overskudd, lette bein og ikke minst en gul singlet, så er jeg klar.

  SvarSlett
 3. Lykke til med løpet på søndag.

  Jannicke

  SvarSlett
 4. Hei,

  medaljene i M45 er vel delt ut på forhånd hvis Dolsvåg, Runar og Håvard stiller til start. Av de jeg kjenner på startlisten har Frode mulighet mot Odd Gunnar Tveit og Sten Gunnar Hansen. Tim Bennett og Halvor Sveen bør du slå Frode! Resten kjenner jeg ikke, hvilket ikke nødvendigvis betyr at du slår alle Frode. I M40 blir det vel en kamp mellom Jens Kristian Berg og Svein Inge Buhaug. Utenom Bjørn Hytjantorp kjenner jeg ingen, så her har Dag gode sjanser på bronse. På M50 er vel Øystein Ringnes favoritt, ellers bare ukjente utenom Rolf Bakken som overrasker hvis han løper under 3. Ultra Birken har vel ikke økt tempoet hans en uke etter? Vidar er derfor utvilsomt medaljekandidat her.

  Selv løper jeg kun halv, og stiller bedre forberedt enn noen gang i år, uten at det sier stort. Men hvis jeg klarer å henge på Steinar skal jeg være kjempefornøyd.

  SvarSlett
 5. Var foresten og kikket på siste km i dag som er lagt om ift ifjor. Det kan bli en spesiell opplevelse å avslutte på brostein. Spesielt nordre inngang til festningen kan føles bratt etter 41 km, men da er en jo nesten i mål. Det blir jo unnabakke resten.

  SvarSlett
 6. Min favoritt i M50 er også Øystein Ringnes. Andre aktuelle under tre timer er Petter Kragseth (2.58 i 2008)

  SvarSlett
 7. Jaja!
  Jeg er i nhvertfall ikke favoritt i M45 :)
  Og Frode - du slår nok meg ganske greit. For jeg har vært helt ute av det siden Norseman, trente 3 økter i går og tar søndagen som en hard langtur!
  Og jeg har nok blitt en dårligere løper med alt det jeg nå driver med. Vi får se hva jeg kan få til den dagen jeg slutter med triathlon :)
  Lykke til søndag, alle sammen!!!

  DEt blir en bra dag uansett!

  Tim

  SvarSlett
 8. Da er startnummer hentet og karbolagre og væskelagre er fyllt opp. Værmeldingen er fortsatt perfekt, 8-12 grader og svak vind på 3 m/s - dog med noe usikkerhet knyttet til kraftig vind lenger ute i Oslofjorden. Bare den ikke kommer nordover...

  I morgen blir det folkefest! Lykke til alle sammen!

  SvarSlett