Harald avsluttet uken med klasseseier i Skaubygdaløpet. Jeg avsluttet med tunge bein...

Skaubygdaløpet gikk på søndag. Harald prøvde å få meg med, men jeg motstod fristelsen denne gangen. Det var nok lurt, for makan til tunge bein som jeg hadde i går skal man lete lenge etter... Det til tross for færre treningskilometer enn de to foregående ukene.

For Harald sin del gikk det adskillig lettere. Han melder om en strålende dag i det flotte skogsterrenget på Nesodden;

- 7 mann kom under 1.30 i den krevende halvmaratontrasèen. Vi løp en runde ekstra på parkeringsplassen i år, dvs. at det må trekkes fra mellom 30 og 45 sekunder for å få sammenlignbare tider med tidligere år. Dette er bekreftet fra arrangør.

Halvmaraton ble vunnet av Jon Arne Preststulen fra Tjalve på 1.24.37. Harald fikk 1.29.29, som ga suveren klasseseier med nesten 12 minutter - og ca 5 minutter bedre enn i fjor, da forholdene riktignok ikke var like gode som i år.

Klasseseier også til Dag Jacobsen i M55-59 på 1.41.23. Hyggelig at fremgangen fortsetter i come-back'et ! Dag dukket opp i Follotrimmen på Hebekk, men var savnet i Drøbak. Forhåpentligvis er du på plass igjen på onsdag når vårsesongens siste Follotrimm går på min hjemmebane Sofiemyr, Dag.

Grattis også til Jan Billy med sin 3. strake seier i den korte løypen på 7 km!!! En skade hindret han i å delta i fjor, men etter seire både i 2007 og 2008, fullførte "Billy the Kid" sitt hat-trick med ny seier på 30.59.

Resultater og reportasje.

Dag og Jan Billy - to glade karer på Nesodden.

Alle klassevinnerne på ett brett.

Oppsummering treningsuken (uke 21)

For min egen del kan uken oppsummeres med litt "blanda drops". Det ble vel 70 km tilsammen på mine 6 økter;

søndag - hvile
mandag - intervaller 3+2+1 km Hebekk, tils. 75 min.
tirsdag - 11 km rolig Grønliåsen 65 min.
onsdag - rolig med drag 45 min
torsdag - Follotrimmen Drøbak
fredag - rolig til progressivt 60 min
lørdag - halvfort 80 min.

Beina føltes overraskende lette både fredag og lørdag etter torsdagens Follotrim, så jeg tok kanskje litt for hardt i. Det var jo så deilig å bare LØPE! Smellen kom i går, søndag. Da hadde jeg planlagt intervaller, men som nevnt innledningsvis, så ble planene endret - under oppvarmingen. Jeg fortsatte i stedet i rolig oppvarmingstempo og knapt nok det i 70 minutter. Det ble en fin tur i godværet i Hebekkskogene. Men av og til må man bare lytte til kroppen...

På Follotrimmen på onsdag håper jeg beina er bedre...

2 kommentarer:

  1. Tok du for hardt i FOLLO-trimmen, hvis du var lett i beina dagen etterpå? Har opplevd det mange ganger både på trening og i konkuranse at beina stokker seg helt, for bare en uke etterpå å sette pers. Er ellers imponert over treningsiveren din i vår. Det blir nok tøft å ta deg i år. Men bare stå på og ikke føl deg for trygg.

    SvarSlett
  2. Trond Inge, jeg mente at jeg kanskje tok for hardt i på de to påfølgende treningsturene ETTER Follotrimmen.. og at reaksjonen på det kom på søndag. Men som du antyder, det er ikke alltid kroppen oppfører seg logisk.

    Føler meg aldri trygg når du står på startstreken... Veldig gledelig at du ser ut til å være skadefri igjen. Jeg løper forresten rundt Nøklevann både fredag ettermiddag og lørdag formiddag. Gi beskjed hvis du (eller andre) vil være med.

    SvarSlett