Ny fremgang i Follotrimmen i Drøbak

Årets fjerde løp i Follotrimmen gikk i idylliske omgivelser i skogene og kystlandskapet fra Sejersten festning i Drøbak. Jeg kan notere ny fremgang med 5. plass totalt og 2.plass i klassen.

Kompis Harald er det som vanlig ikke noe å gjøre med. Men som Harald selv sa etter forrige Follotrimmen; "Frode, du spiser innpå meg." Vel, kanskje litt overdrevet, for da var jeg hele 1,52 bak. Nå var jeg nøyaktig minuttet bak Harald, som riktignok neppe hadde sin beste dag og ikke var "i kjelleren" denne kvelden. Og jeg var akkurat 2 minutter bak den fortsatt "ukjente" vinneren Henrik Berntsen fra Ski.

Mellom disse to kom Jan Billy (bildet), som var meget godt fornøyd med knock-out på Harald og seier i vår såkalte "rekordpulje". Bernsten løper i en annen pulje, og jeg vet fortsatt ikke hvem han er...

Duellen - 1

Som på Hebekk hadde jeg en artig duell med Eivind Meen fra Rustad IL (her i hyggelig prat etter at vi begge har fått pusten igjen etter løpet). Det ble enda tettere denne gang. Eivind lå helt i rygg på meg stort sett hele tiden og pustet meg i nakken. Ved Gylteåsen utbrøt han plutselig "fin utsikt"! Og det var det virkelig. Praktfullt, med blå himmel og vidt utsyn over fjorden, til Oscarsborg og Håøyen. Det var bare det at jeg ikke hadde krefter til å prate. "Ja", klarte jeg å stotre frem. Men takk til Eivind, som fikk meg til å "åpne øynene" mens jeg peste meg frem og opp bakkene i det vakre landskapet.

Eivind hang på som en klegg til langt inn i skogen, til ca halvannen kilometer gjenstod, da ble lyden av skrittene hans gradvis svakere. I mål skilte det 15 sekunder mellom oss. Forrige gang var det 54 sekunder. Eivind blir nok en hard nøtt fremover, er jeg redd.

Her har jeg fått den avgjørende luken til Eivind, som kan skimtes som tredjemann nederst i bakken.

Duellen - 2

I vår pulje løper også Tom Agard (bildet). Han passerte meg etter en drøy kilometer og fikk en luke, men aldri mer enn ca 100 meter. På den siste kilometeren, i det småkuperte terrenget i "skiløypen" langs golfbanen, begynte jeg å spise meg litt innpå, dog ikke nok til at jeg orket å gå helt i kjelleren for å prøve å innhente han. Trodde jeg. Men så, da vi kom ut på asfalten og det gjenstod knappe 100 meter, gjorde jeg likevel et desperat forsøk. Var fortsatt 10 meter bak, men med taktomslaget skrumpet det fort. Men Tom hørte tydeligvis at jeg kom bakfra, for han slo også om og målseglet kom for fort. Tom knep seg sekundet foran i mål. Men det var nesten. Så nære er det lenge siden jeg har vært. Og jeg trenger ikke vente lenge på neste mulighet, for det 5. løpet i Follotrimmen kommer allerede på onsdag, på hjemmebane fra Sofiemyr.

Duellen - 3

Den konkurranseglade Svein Sølvberg vil av en eller annen grunn aldri løpe i samme pulje som resten av klubb- og treningskameratene sine i Follotrimmen. Etter en frisk, men vennskapelig meningsutveksling på hans egen hjemmeside den siste uken, var han nok veldig innstilt på å vise at formen er bedre enn han har fått vist hittil. På bildet har den spreke 60-åringen tatt puljeteten ut fra start. Det ble da også en klar puljesseier, og etterpå fulgte Svein spent med i innspurten på vår pulje. Jeg var litt spent selv også og må innrømme at det var godt å se at den "gamle krigeren" ble slått denne gangen også. Vi er jo litt barnslige sånn, men det er jo gjerne de store og små duellene som er krydderet for oss konkurranseglade mosjonister. Avstanden var riktignok krympet fra 1,15 sist til 0,58 nå. Og vi kan gratulere Svein med enda en soleklar klasseseier i M60-64.

Den alltid blide bergenser Frode Ellingsen, (er ikke alle bergensere bilde, forresten?) viste gode takter og ble nr 2 i M35-39, kun slått av min duellant Eivind. Frode E løp på 26,20, mens Eivind hadde 25,32. Her slukkes tørsten etterpå sammen med Svein Hagen og Jan Billy.

Som vanlig ble det hyggelig nedjogging med erfaringsutveksling etter løpet, denne gangen i særdeles flotte omgivelser. Svein og Harald viser muskler foran kanonen på restene av Sejersten festning. Harald på sin side tok det nok litt penere enn vanlig, men i Skaubygdaløpet på søndag blir det "full rulle".

To fornøyde mosjonister. Svein viser stadig fremgang i sitt come-back og blir skummel å hanskes med fremover. Med 26,02 ble han nr 4 i klassen min, 45 sek bak meg. Dermed har han knappet inn 20 sekunder fra sist..

Huffda Gjermund... som slo opp en lei strekkskade i leggen og haltet i mål. Likevel ble det 2.plass i M65-69, kun 16 sek fra klasseseier. Får håpe skaden din ikke er langvarig, Gjermund!

4 kommentarer:

 1. Nok et supert innlegg Frode!

  Var en alldeles flott kveld med et morsomt løp i flott trassè. Follotrimmen er et veldig fint arrangement, så all ære til arrangør. Men det er kanskje ikke så mange av de flinke arrangørene som leser dette men de skal ha veldig ros for det de gjør. Veldig flott også etter løpet da Svein, Frode og jeg løp ned til Seierstad festning og kikket på utsikten over oslofjorden fra de gamle kanonene som sto der. Fantastisk område. I morgen skal jeg løpe Skaubygda 21 km. Kan anbefales på det sterkeste. Tøft terrengløp på nesodden. Skal kose meg i skauen. Bløtt eller ikke bløtt, helt uvesentlig. Jeg kan løpe og kroppen fungerer. Tenk så heldig jeg er. Jeg er superpriviligert. Kommer med rapport derfra hvis ingen andre utskremte fra kondis dukker opp. Hilsen Harald R

  SvarSlett
 2. For lite damebilder.Hvor er min kone?

  SvarSlett
 3. Hei Harald Ringen
  "Men det er kanskje ikke så mange av de flinke arrangørene som leser dette men de skal ha veldig ros for det de gjør." Skriver du.
  På vegne av oss 5-6 i Follotrimmen som kjører rundt med saftflasker/vannkanner,tidtakerutstyr, PC,startlister, løypemerker m.m. vil jeg takke for de pene ord! En stor takk også til de lokale arrangører som merker løypene og stiller med frivillige. Tre løp igjen i år. Dere fra Oppegård stiller selvfølgelig? Sett press på Tron Gifstad - som 51-åring er det ikke for sent å debutere i Follotrimmen! Hilsen Helge Fossheim i Follotrimutvalget

  SvarSlett
 4. Til Helge Fossheim, Berit Kristiansen og resten av arrangørstaben.
  Jeg slutter meg helt til Harald sin rosende omtale. Follotrimmen er noe vi bare MÅ ha med oss hvert år, takket være dere! Artig at dere leser bloggen og fikk med dere Harald sine kloke ord!

  Jeg har mange ganger prøvd å få med Tron, men kanskje jeg må sette makt bak kravet, som du foreslår, ved å si at dersom han ikke deltar i Follotrimmen allerede til høsten, så stiller ikke jeg i Holmenkollstafetten neste år, det eneste arrangementet han fortsatt virkelig brenner for! Hjelper det, mon tro? :-)

  SvarSlett