Hipp hipp hurra !

Etter 9 dager på rad med løping, hadde jeg tenkt å gjøre andre ting på nasjonaldagen. Men for Joggekameratene er det mangeårig tradisjon med en rolig løpetur i terrenget på 17. mai. Med start kl 14 fra Vevelstadåsen, rett utenfor stuedøren til Hanne, kunne jeg selvsagt ikke motstå fristelsen.Joggekameratene har løpt rundt i Oppegård- og Skitraktene i en mannsalder. Det finnes knapt den sti i dette store området som de ikke kjenner. Trodde jeg i hvertfall..

Mens det på lørdager kan være 25-30 løpsglade mosjonister som møter opp til fellestrening, var vi kun fire mann som prioriterte løping fremfor mer tradisjonelle 17. mai sysler; Oddbjørn, Gjermund, Per Olav og meg. Vi snek oss inn i skogen på toppen av Bøleråsen. Per Olav, som er i ferd med å bli kvitt en lei strekkskade, snudde tidlig, mens vi fortsatte på kjente og ukjente (!) stier.

Gjermund sendte følgende treffende beskrivelse i oppsummeringen til gruppens medlemmer:

- I nærheten av Bøleråsen fikk vi overtalt Oddbjørn til å ta inn på en sti han aldri hadde løpt før (pinlig syntes vi nå det var - nærområdet hans som det er). Etter 5 - 10 minutter dukket det opp et boligområde vi aldri har sett før - med lekeplass i skogen - kan det være flyttet dit i løpet av vinteren? Ikke skjønte vi noe av det - og at vi aldri hadde hørt om et boligfelt langt inni skogen. Men modige som vi er, løp vi videre - fant en ny sti - og havnet etter hvert på skiløypa mellom Torget og Bukkesti. Så da ble det Verpåsen - Stallerud og tilbake til Vevelstadåsen. Frode tok bilder og hans kommentarer kommer nok.

Joda, Gjermund og dere andre, bildene kommer her:

4 brave menn klare for alternativ 17. mai feiring.

Idylliske omgivelser på Bøleråsen.

I ukjent terreng!...

Hmm...hvor er vi nå? Skal vi ta til høyre eller venstre, mon tro?

Heisann - en lekeplass! Den må testes. Legg merke til 17. mai sløyfen til Gjermund.

Så er det Oddbjørn sin tur til å prøve husken..

Puuh... Endelig er vi kommet inn på kjente stier og inn på den faste 17. mai løypen.

Gjermund leder an over Verpåsen til Stallerud. Hvem skulle tro at disse to lettbeinte karene begge løper i klasse 65-69 år? Begge ville kommet høyt på veteranstatistikken dersom de hadde stilt opp i konkurranse. Oddbjørn har bl.a 2.28 på maraton fra yngre dager, mens Gjermund, som startet løpskarrieren langt senere, har 3.00 som 50-åring og er ellers en ekspert i terrenget.

Det ble en kjempefin tur på drøye 11 km.
Og min 10. dag på rad med løping.

Hipp, hipp, hurra!!!

3 kommentarer:

 1. Gleder meg til alt snøen forsvinner her i nord, sånn at man kan løpe i terrenget.

  Følg min løpeblogg:

  akg6000.blogspot.com

  SvarSlett
 2. Flotte bilder av gamle, gode gutter på skautur på selveste nasjonaldagen. Egentlig burde vel dette kvalifisere til registrering på Joggekameratenes statistikk (selv om tid og sted ikke stemmer med mandagstreningen)?
  Får diskutere dette med Redaktøren av Joggeposten.

  SvarSlett
 3. Sigurd O. Danckefredag, mai 21, 2010

  Jeg var også ute på en løpetur over Grønnliåsen 17. mai ettermidag, ca. 9 km... spnn i tilfelle registrering... Sigurd.

  SvarSlett