Snart klart for vårens vakreste..

Vårens Vakreste Eventyr står for døren. Selv om en ikke akkurat skulle tro det på tirsdag, da snøen la seg tungt over Sofiemyr og det minnet mer om desember enn mai. Men skinnet bedrar. Og lørdag braker det ugjenkallelig løs i Oslo's gater med Holmenkollstafetten.

Vinteren kom tilbake til Sofiemyr 4.mai 2010..

De siste dagene har jeg derfor prøvd å fokusere treningen på hurtighet og teknikk. I den grad det fortsatt er noe fart og futt igjen i en halvgammel kropp da, så er det om å gjøre å få det frem.

Er veldig godt fornøyd med ukens trening. lødag var det langtur på 18,5 km fra Langhus og rundt Midtsjøvann.


Idyll på Langhus og ved Midtsjøvann utenfor Ski.

Søndag dro jeg til Hebekk og årets første intervalløkt i favorittløypen rundt radiostasjonen i Nøstvedtmarka. Etter klassisk oppskrift som Joggekameratene har fulgt i mange år (og fortsatt gjør hver onsdag kl 19), løp jeg 3+2+1 runder med lang pause mellom hver sekvens. En runde tilsvarer omtrent akkurat en kilometer, og sekvensene ble gjennomført slik:

3 runder på 11,20 (3.51+3,47+3,42)
2 runder på 7,19 (3,40 og 3,39)
1 runde på 3,27

Bra tempo på spesielt siste runden, med fokus på steg og teknikk.


Herlige Hebekk og Nøstvedtmarka.

Mandag var det rolig jogging rundt lysløypen Prinsdal-Bjørndal med retur over nedre del av Grønliåsen. En veldig fin trasé. Underveis kom plutselig Svein Hagen, Trond Olav Berg, Jan Hoel og et par andre motsatt vei. De var ute på omtrent samme ærend som meg, nemlig rolig "kosejogg". Spesielt hyggelig å se at Jan fortsatt løper. Det ble drøye 11 km på 70 minutter.


Idyll ved Prinsdal og oldtidsveien fra Grønliåsen til Sofiemyr.

Tirsdag ble det alternativ trening innendørs med 10 km på romaskin.

Onsdag tempodrag på gamle trakter på Valle med 4 x 2 min og 3 småbakkedrag for å simulere den vanskelige starten på 1.etappe i HK-stafetten. Kroppen føltes utrolig lett og fin. Deilig med sånne dager! Bare synd at de ikke inntreffer litt oftere.. Det ble 12,5 km etter nye 70 minutter.

Fra Valle med VIF-brakka i bakgrunnen.

I dag ble det litt lettere trening på 7,5 km med kortere drag og stigningsløp i de lette Pumaskoene. Jeg stod over Follotrimmen. Joda, formen kjennes bra, selv om jeg ble foruroligende støl i leggene på slutten av dagens trening.

---

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar