Flott treningsuke bikket 100 km !

Fra før har Follo hatt det såkalte 7-kirkers løpet på selveste julaften, der deltagerne passerer 7 av kirkene i Oppegård og Ski kommune. På tordagens langtur var vi innom hele 5 av de 8 løypetraséene som inngår i Follotrimmen! Så da kan vi kanskje kalle treningsturen vår på Kristi himmelfartsdag for 5 Follotrimmers løpet.

Det ble en veldig flott treningsuke med løping hver dag og med fin variasjon i treningen, som inkluderte intervaller, langtur og en progressiv tempoøkt. Her er noen glimt.

Intervalltrening onsdag

Klar for sesongens første intervalløkt på Sofiemyr stadion onsdag med (fra venstre) Harald, Dennis, Dag og Svein. Det ble 6 x 1000 m på meg fra 3,41 til 3,23 på siste. Harald og Dag lå stort sett noen sekunder foran meg, mens Dennis måtte ta det litt pent som følge av småskader. Svein var nesten ferdig med sin rolige langtur da vi møttes tilfeldig på vår oppvarmingsrunde, og ble med på de første 3 intervallene, hans første intervalltrening på mange år. Det blir neppe den siste.

Rolig langtur torsdag

Klar for rolig langtur på torsdag. Det ble en kjempetur med start fra Ringens residens på Myrvoll. Steinar, Harald og Dag (bak) før start. Dag, som liker litt tempo på langturene, lurer kanskje på om det vil gå for sakte på turen. Og sakte gikk det..

Gjennom idylliske Nøstvedtmarka og Nøstvedt gård.

I brattbakken fra Nøstvedt gård stod en elg like ved løypen og betraktet oss. Akkurat da jeg skulle knipse årets naturbilde, snudde den arrogant rumpen til oss og forsvant bak et tre og inn i skogen. Men det var uansett artig å iaktta skogens konge på veldig nært hold i noen sekunder.

Nå er vi kommet inn i Follotrimløypen fra Hebekk, som for øvrig går førstkommende onsdag. Omtrent på dette stedet, på Den Fredrikhaldske Kongevei mellom Christiania og København, ved Svartbekken, sier sagnet (og skiltet) at et postbud ble drept av ulv i hine hårde dager...

Vi har løpt gjennom Hebekk og Ski sentrum og er kommet til gamle Ski kirke, før kursen settes nordover igjen.

Her er vi i Follotrimtraséen fra Lanhgus, på myke stier mellom Eikjol og Bøler gård. Vinterens drikkebelter egner seg utmerket til løping også. Men ut fra påkledning (og temperatur) skulle en ikke tro at vi skriver 13.mai..

Ferden videre fulgte løypen i årets første Follotrimmen over Sloratoppen på Langhus og langs "vannledningsveien" til Stallerud. Etter 22 km og 2 timer og 20 minutter er vi her såvidt innom Follotrimløypen fra Siggerud.

"Give me five!" Etter 25 km er vi kommet inn i den femte Follotrimløypen for dagen (fra Sofiemyr) og vi nærmer oss endelig mål..

Treningsturen varte omtrent eksakt like lenge som persen min på maraton, dvs 2 timer og 59 minutter. Og etter å ha tilbakelagt ca 27,5 km smakte det utrolig godt med saft!

Hurtig terrengløp lørdag

Klar for en fin 11 km lang terrengløype i Skitraktene fra det Sølvbergske hjem. Harald stiller i dag også.

Etter de vanlige forsikringene fra Svein, som hadde to økter i beina fra dagen før, om at i dag skal det skal gå rolig, var dette stort sett det jeg så til Svein og Harald. Jeg kan jo selvsagt skylde på en litt plagsom muskelknute i hamstrings for at jeg ble fraløpt.. Det ble uansett en fin, progressiv tur i småkupert terreng.

Og etterpå smakte det fortreffelig meg en vørterøl og litt løpspreik. Takk for turen!

------

Treningsfakta siste uken (uke 19):

Søndag: 15 km med Bård Solvoll - restitusjon etter HK-stafetten
Mandag: 10 km rolig
Tirsdag: 13 km rolig
Onsdag: Intervaller, sum 15 km
Torsdag: Langtur 27,5 km
Fredag: 11,5 km rolig
Lørdag: Proggressiv tempo 11 km

7 løpeøkter på tilsammen 9 1/2 time eller 103 km.
Det er uhyre sjelden at jeg passerer 100 km på en uke, så dette var bra!

------

2 kommentarer:

  1. Det må jeg si ! Er VELDIG misunnelig. selv har jeg hele 68 km i løpet av april og mai ! Tror jeg blir sprø.....

    SvarSlett
  2. Huffda, Vidar... Fatt mot! Prøv å finn inspirasjon med alternativ trening. Sykling eller rulleski. Nå som Ski kommune dessverre har asfaltert Eikjolveien helt inn til Almenningen, så er det jo i hvertfall blitt et flott strekk for rulleski. Romaskin kan også anbefales. Men gikk ikke den siste testen din bra da, med 15 km løping helt uten smerter? Eller var det bare et blaff?

    Ønsker god bedring både til deg og til Carl Fredrik, som dessverre måtte bryte NM halv etter 10,6 km med store smerter og noe som muligens er tretthetsbrudd. Får håpe dere begge er tilbake igjen snarest mulig!!!

    SvarSlett