Kald og fin vinterfeire på Sjusjøen

Vi ankom hytten på Kuåsen til 18 kalde ute og minus 11 inne. Men det ble gradvis mildere utover i uken - og føret var helt topp for både store og små.


Dette er livet! Et deilig avbrekk fra hverdagens tjas og mas. En liten uke nesten i ett med naturen. Uten strøm og innlagt vann, med vedfyring som nesten eneste varmekilde, bare supplert av en liten propanovn på badet. Vann hentes fra pumper eller vi smelter snø. Ingen tv eller pc, kun radio, selv midt i OL. Her "jukset" vi riktignok litt, siden Hannes mor og samboer har en litt større hytte, med litt mer comfort som tv, et par kilometer fra oss. Så stafettene fikk vi med oss "live" - mens øvrige OL-øvelser hørte vi på radioen.

Det ble en flott vinterferie. Thomas og Julie, Hanne sine tvillinger på 13, viste store fremskritt og stor iver i skøyting, Marie på snart 10 prøvde seg også på skøyting, men holdt seg primært til klassisk. Fredag hadde vi (utrolig nok) Birkebeinerløypen mot Midtfjellet nesten helt for oss selv, og vi moret oss med å legge inn flere spurter og stafetter i edel kappestrid. Overraskende nok var det yngstejenta Marie som viste seg nesten uslåelig på klassiske spurter, i reneste Bjørgen jr. stil.

Hanne fant plutseig skøyterytmen selv også, og for min egen del ble det ikke behov for de lange treningsturene alene, da jeg ble sliten nok etter turene med resten av familien, med noen innlagte bakkespurter eller drag. Riktignok ble det en ekstratur rundt Kroksjøen og en hurtig tur over Gjestbodåsen og Midtfjellet i traséen til HalvBirken lørdag før avreise.


Thomas, Julie, Marie, Hanne og Mira på Gjestbodåsen, høyeste punktet på HalvBirken, ca 950 m.o.h.

Søndag kunne jeg heller ikke sitte stille, men måtte ut i Østmarka. Jeg har aldri opplevd så lang bollekø på Vangen før. GPS-en viste at favoritturen fra Sandbakken, via myrene ved Askevann til Vangen t/r var nesten 25 km. Denne gang i veldig rolig tempo, da kroppen plutselig var tom og sliten, i motsetning til hva den var under lørdagens hardkjør da jeg sprang opp alle bakkene.

Totalt ble det mellom 140 og 150 km på ski denne uken.

Og vinteren er heldigvis langt fra over!

2 kommentarer:

  1. Du imponerer, Frode! 15 mil langrenn pr uke er solid for en løpegutt!!! Med en sånn vinter vi har hatt er det fantastisk å variere treningen med litt ski! Bare å ta på seg skia som har blå ekstra på fra forrige tur og legge i vei!

    SvarSlett
  2. Takk for det Sissel. Ja, det har vært - og er - en fantastisk vinter både til fjells og hjemme i lavlandet. Løpeskoene er kun tatt frem noen ganger i Ekeberghallen og en gang på Bislett. Langrennsskiene har vært flittigere i bruk.

    Du imponerer enda mer selv - som verdensmester i klasse master K50 i vintertriatlon. Gratulerer!

    SvarSlett