Ivar vant langrennscross på Greverud!

Søndag 7.mars ble det arrrangert langrennscross for 225 gutter og jenter på Greverud golfbane. Denne gangen heiet jeg på "fienden", og fikk full valuta da Ivar Andreas Ryttervold fra Frogner IL på Sørum gikk helt til topps i gutter 13. Veldig artig og ikke minst imponerende!

Ivar er yngste sønn til min gode kamerat og kollega, Arnstein Andreassen, mangeårig trippeldeltager i Birken med resultater midt på treet. Arnstein er nå suksessrik trener for de lovende ungguttene i Frogner IL.

Ivar får hjelp med de siste forberedelser av pappa Arnstein og mamma Laila. Kun et par minutter til start..

Jeg hadde truffet en annen god kompis, Harald Ringen, i lysløypen på vei til start, og spurte om han ville ble med å se på de unge, håpefulle langrennstalentene. I startområdet traff vi flere kjente fra Oppegård IL. Familien Hokholt lurte på hva de drev med oppe i Frogner, etter den imponerende dobbeltseieren i Ungdommems Holmenkollrenn forrige helg.

Og gode var de. Etter en runde lå Ivar likt med Fossumløper Thomas Bucher-Johannessen, som hadde den gule ledertrøyen for sammenlagtledelse i DnB NOR cupen. Halvveis ut i siste runde lå Ivar uoffisielt 3 sekunder foran Thomas og ledet, og dette viste seg også å bli seiersmarginen i mål. Strålende!

Ivar Ryttervold i fint driv.

Langrennscross er både hardt og teknisk krevende. Løypen var 4 km lang i fristil, med innlagte tekniske passeringer. Vinnertiden var sterke 12,44, noe som for øvrig hadde holdt til klar andreplass i gutter 14, kun 5 sekunder bak bestetiden der.

Det er i hvertfall ingen fare med rekrutteringen i langrenn. Her var det hoppende padling fra første til siste bakke og et tempo og en teknikk som en mosjonost og veteran bare kan drømme om.

Men gøy var det, og særlig siden Ivar snøt både hjemmeløperne og sammenlagtlederen for seieren denne gangen.

Inspirert av ungdommen la Harald og meg etterpå ut på en noe forsinket treningstur. Ingen hoppende padling for oss, men det ble en ny fantastisk fin 4-mils tur til Karslsrud og Sterkerud og med en ekstra runde over Verpåsen til slutt. Drøye 8 mil på to dager tror jeg er rekord for min del. For Harald var det en grei og rolig tur i oppkjøringen mot Birken, etter 6 milstur på tirsdag, 7 mil på onsdag og 10 x 1000m intervaller i Ekeberghallen på torsdag! Unge Ringen er med andre ord i god rute mot vinterens store mål, Birkebeinerrennet. Om han klarer å gå på under 3 timer som i 2008, skal vel godt gjøres, men grunnlaget er meget bra.

Det er nesten så jeg angrer litt selv også på at jeg ikke er påmeldt. Men bare nesten.

En utrolig flott vinterhelg har det i hvertfall vært.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar