Ny flott treningsløype i emning!

Det er ikke hver dag man kan berette om noe så sjeldent som en ny, fin turvei og treningsløype! Men det er akkurat det som nå lages fra Ødegården på Sofiemyr og helt til Kloppa. Arbeidet er kommet langt allerede, til noe som forhåpentligvis blir en glimrende tilvekst til de flotte mulighetene vi allerede har i området.

Nesten like gledelig var det at ryggen tålte belastningen med min første løpetur på flere uker. Dog i veldig bedagelig fart. Jeg tok ingen sjanser i den tidvis svært gjørmete og glatte løypen, og brukte over 80 minutter på 11 km.

Nedenfor er en liten billedserie av arbeidet med den nye traséen. Når anleggsarbeidene er ferdig, tror jeg dette blir en kjempefin løype både for løping og sykling sommerstid, samtidig som det ikke skal mye snø til før løypen kan preppes vinterstid.

Den nye løypen starter fra gangstien/grusveien i Kongeveien mellom Ødegården og Hellerasten. Den går inn i skogen, krysser oldtidsveien på sørsiden og nedsiden av Grønliåsen og følger deretter den tidligere merkede stien / skiløypen i retning Bjørndal.

Dette bildet er tatt på det tidligere våteste myrpartiet på stien mellom Sofiemyr og Bjørndal, der man tidligere måtte hoppe på kvist og planker for å komme tørskodd over.

Det var laget solid grusvei hele veien til passering over E6 til Myrer, der det er skiltet advarsel om pågående anleggsarbeider.

Omtrent ved Myrtjern ble det veldig gjørmete, men her er grunnarbeidene såvidt startet. Jeg vurderte å snu, men så kom det en syklist i mot meg. Klarer noen å sykle i gjørma, må vel jeg klare å løpe.

Løypen fortsetter rett sørover i det flotte dalføret mellom Taraldrudåsen og Langåsen.

Rart å tenke på at det kun er noen uker siden jeg suste ned denne bakken fra Slettåsen i nypreppede skispor - se reportasjen min fra 7.mars.

Etter ca 5,5 km kom jeg til Kloppa, der "veiarbeidene" slutter. Herfra glir løypen naturlig over i grusveien som fører over til Stallerud og videre mot Langhus og Ski. Eller du kan svinge til høyre og ta opp bakkene tilbake til Fløisbonn gård og Sofiemyr. Det siste vil bli en fin rundtur på 7-8 km. Jeg valgte å snu og fikk dermed loggført 11 km totalt.

Det blir neppe siste gangen jeg løper denne traséen. Den vil være perfekt som en hurtig, kupert grusrunde hjemmefra, eller som del av en lengre tur. Løypen vil også være en flott forbindelse fra Hauketo og Bjørndal for de som f.eks løper hjem fra jobb og skal videre til Langhustraktene.

Jeg gleder meg allerede til den er ferdig og kan tas i bruk på ordentlig.

3 kommentarer:

 1. Veldig fin løype dette! Har løpt den flere ganger i det siste. Utrolig deilig å løpe på grus i skogen med snø på alle kanter;) Det lages forøvrig også enda en ny turvei mellom Langhus og Vinterbro. Sjekk denne linken: http://www.vegvesen.no/Vegprosjekter/e6vinterbro/Nyhetsarkiv/127319.cms

  Treningen går veldig bra! Er i rute til sesongåpning i Fredrikstad 11. april. Gleder meg. Fikk loggført 161 km forrige uke. Blir omtrent det samme denne uken, mens neste uke skal brukes til å finpusse formen, finne enda bedre følelse og skaffe overskudd. Flere som har tenkt å løpe i Fredrikstad?

  SvarSlett
 2. Hei CF,

  Takk for innlegg! Med de treningsmegdene du har skal det bli spennende å følge deg denne sesongen. Du har jo noen kilometer på ski også i løpet av vinteren, så grunnlaget bør være det beste. Har du oversikt over antall kilometer på ski i vinter? Er litt nysjerrig...

  Selv er jeg ikke helt i rute etter den kjedelige skaden. I dag hadde jeg planlagt bakkeintervaller i den nye løypen, men jeg sliter litt med uregelmessig hjerterytme for tiden, så det ble ingen trening. Helsen kommer først for en middelaldrene mann... Håper på bedre lykke i morgen.

  Den andre nye løypen som du viser til blir en fin gang- og sykkelvei fra Oppegård til Tusenfryd.

  Følgende er sakset fra Vegvesenet sin side:

  "Fra neste høst får syklister og turfolk fire km ny gang- og sykkelforbindelse mellom fv. 152 Skiveien/Langhusveien og Gamle Mossevei/Tusenfryd. Arbeidene har nylig startet opp. To viktige sykkelruter bindes sammen. Turfolk i Ski, Ås og Oppegård får en ny fantastisk turmulighet fra fv. 152 og til Gamle Mossevei.

  - Dette er siste finish på E6 Syd-prosjektet. Vi arbeider med to turveier og i tillegg to rundkjøringer på fv. 152, sier prosjektleder Anne-Grethe Nordahl.

  Fra fv. 152 på grensen mellom Ski og Oppegård legges gang- og sykkelveien langs den gamle E6 fram til Ringnestunnelen. Herfra skal den klatre bratt i terrenget rundt Tømmerneset, som er en odde i Gjersjøen. Stigningen blir på nesten 60 høydemeter. Tømmeråsen har fin utsikt over Gjersjøen. Her åpnes en flott turmulighet, understreker Nordahl.

  Gang og sykkelveien blir ca fire kilometer lang. Asfaltert bredde er tre meter. Entreprenøren har startet arbeidet i nærheten av Ringnestunnelen."

  SvarSlett
 3. Da er årets første bad et faktum!! Er man russ, så må man bade før 1. april;) (ispinne i lua). Tok turen ned til Bestemorstranda sammen 2 kompiser. Var sinnsykt kaldt, men deilig nå:)

  I vinter har jeg hittil 3200 km på ski. Treningen i dag har bestått av to rolige økter, 17 km og 12 km. I morges var det perfekte skareforhold, så løpe skiløypene innover i Sørmarka. Utrolig bra! Økt nr. 2 var i "den nye løypen"...

  I morgen venter intervaller på mølla. Gleder meg:)

  SvarSlett