Pep-talk før innendørs-NM

Jeg har satt skiene bort noen dager og tatt frem joggeskoene i et desperat forsøk på å komme i noenlunde løpsform til helgens innendørs-NM i Stangehallen. Men tiden er knapp og kroppen spiller ikke helt på lag.

Det er nesten så jeg angrer på at jeg meldte meg på. Ikke er jeg i konkurransemodus og dette tar vekk litt av den senere tids treningsfokus på mengde og variasjon, med spinning og langrenn som hovedingredienser. Men stiller jeg først i NM, er det jo greit å ha lette bein og i hvertfall føle at en har litt fart og form innabords. Så jeg har funnet frem mine letteste Adizero, som jeg enda ikke har brukt...

Hva er så mine sjanser? På 1500m lørdag er det 6 påmeldte. Jeg kjenner kun Tore Bredesen fra før, som jeg slo da jeg vant samme distanse i NM 2007 på 4,56. Antatt sterkest i feltet er Reinhard Kuhs fra Lillehammer IF, som i fjor løp på 4,47, og raske Atle Magnar Bones fra Strindheim IL, som haddde 4,48 i fjor og også løp 400m på under minuttet. Steinar Søbstad fra Norodd IL er trolig også en rask herre, mens jeg faktisk er usikker på hva "nabo" Håvard Steinsholdt fra Ås IL står for. Min eneste 1500m siden NM-gullet i 2007 er fra Eurofestival i Kroatia i juni 2009. Også da løp jeg på 4,56, og jeg har enda "til gode" å se 5-tallet på 1500m.

I et svakt eller optimistisk øyeblikk, alt ettersom, meldte jeg meg på både søndagens 800m og 3000m. På mellomdistansen stiller igjen Kuhs, Bones og Bredesen, i tillegg til Per Olaf Nicolaisen fra Tjalve og Ole Nissen Viken fra BFG Fana. Det er nok tvilsomt om jeg stiller til start her. Har heller aldri løpt 800m, og jeg velger nok å konsentrere meg om 3000m, også fordi det er nesten to timer mellom startene.

Jeg stiller til start i NM med kun et par økter på mølle og en trening i Ekeberghallen i år. 

Medaljesjansene er adskillig bedre på langdistansen 3000m, for å si det forsiktig. Dersom det ikke dukker opp etterpåmeldinger, er jeg sikret sølv bare jeg fullfører, da det kun er to påmeldte!... Men nok en gang dukker Atle Magnar Bones opp på startlisten. Det skal nok bli tøft å slå denne trønderen, som vant NM terrengløp kort løype i fjor på 11,10. På bane har han i hvert fall loggført 10,31 i fjor, så dette blir tøft. Det er hele minuttet raskere enn mølletesten min på søndag (bildet). Så her har jeg litt av en jobb å gjøre dersom jeg skal gi Bones kamp om seieren.

Planen min var å følge opp forrige ukes tusenmeterintervaller med korte og raske intervaller i Ehallen i går kveld, men jeg har vært litt uvel de siste dagene og droppet det. Tester formen med en mølleøkt i kveld, og håper for all del ikke at jeg er smittet av Hanne, som har slitt med influensa en hel uke. Men kroppen føles ikke helt bra.

Fra vårt gode veteranmiljø i Oppegård og omegn er det visst ellers bare Steinar og Svein Arne som stiller denne gang. Steinar dobler med 800 og 3000m søndag og ligger godt an til to medaljer, men av hvilken valør? Milsluker Lien har dessuten litt å leve opp til på "sprintdistansen" 800m! Medaljegrossisten Sølvberg kan bokføre enda et gull bare han stiller til start på 3000m søndag, og minst sølv på den halve distansen lørdag, da deltagelsen i M60-64 er syltynn i år. Men som før sagt, vi kan bare sørge for å stille opp selv, så får andre veteraner gjøre sine egne prioriteringer.

Selv har jeg aldri løpt i Stangehallen, og håper å kombinere deltagelsen med en oval helg på Sjusjøen - med mye langrenn!

Startlister.

4 kommentarer:

 1. Lykke til i Stangehallen, Frode og de andre gutta. Hadde jeg ikke vært opptatt med hyttetur skulle jeg vært med. Men jeg skal prøve ut mine nyinnkjøpte carvingski. Kan bli morsomt, spesielt for de andre, siden jeg ikke har satt mine ben i et par slalombindinger siden 1986.... Ellers har jeg hatt en fin Bislettøkt i dag. 19 stk. 1090 metere, uten pause mellom :-) Løp forholdsvis jevnt hele veien, farten varierte mellom 4,21 (den siste) og 4.32, snittfart pr. runde ble 4,27 (4,05 pr/km) En bra kvalitetsøkt !

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha, Vidar. Synd at vi ikke får en fight i Stange, men sikkert mye morsommere med slalom på nye carvingski!! Begynner å bli mange år siden jeg har vist meg i alpinløypene selv.

  Men kanskje det er bra (for meg) at du ikke stiller i NM. For treningsøkten din på Bislett i dag er jo formidabel. Hadde ikke hatt sjanse til å henge på deg der! Skjønner hvorfor du er mangedobbel norgesmester på maraton :)

  SvarSlett
 3. Kort innpå med siste oppdatering før NM:

  Jeg droppet dagens 1500m og gjør som Alsgaard, fokuserer fullt på én distanse, morgendagens 3000m. Da er målet intet mindre enn seier både i klassen og i feltet!... Jeg hadde en oppmuntrende mølleøkt onsdag kveld, med 6x2min og deretter 12x1min. Startet de sistnevnte på 17,1 km/t og økte med 0,1 km/t per intervall. Planen var å løpe 10 stykk, men så fikk jeg lyst til å ta to ekstra. Men da jeg skulle stille farten på 18,1 på det ellevte draget, så ville ikke mølla mer. Huff, jeg hadde glemt at toppfarten bare er 18,0 km/t... Må jeg ha ny mølle, mon tro?..

  Torsdag ble det spinning og styrke på Elixia, mens jeg har latt skiene stå urørt og løpt noen lette økter med drag på mølla både i går og i dag.

  Stangehallen neste!

  SvarSlett
 4. Da ble det nok et gull, Frode. Det gjelder å kjenne sin besøkelsestid og smi mens jernet er varmt og de andre står i vaffelkøen... :-) Gratulerer til deg og Oppegårdgjengen. Ikke verst med tre gull på totalt tre startende i tre forskjellige klasser.

  SvarSlett