Hilste på ordføreren

Onsdag kveld fikk jeg æren av å hilse på ordføreren i Oppegård Kommune!

Foto: Bjørn V. Sandness, Østlandets Blad

Jeg var en av mange som fikk ta del i kommunens årlige hedring av kultur- og idrettsutøvere som har "markert seg og satt kommunen på kartet", som det så fint heter i innbydelsen. Har jeg, en middelaldrende mosjonist fra Bergen, satt Oppegård kommune på kartet? Og skal jeg bli hedret for det?


I innbydelsen står det videre:

"I Oppegård er vi stolte av våre mestere, og jeg vil derfor invitere deg med inntil to ledsagere til et arrangement med underholdning og overrekkelse av hedersbevisninger i Kolben."

Innbydelsen, som er underskrevet av ordfører Ildri Eidem Løvaas, avsluttes med:

"Jeg ønsker deg hjertelig velkommen og gleder meg til å kunne gratulere deg personlig med din prestasjon."

Så hyggelig, da!
Joda, Oppegård kommune er en fin kommune å bo i, og veldig bra for oss som er glad i idrett. Det er faktisk tredje gang jeg har gleden av å ta del i dette arrangementet. Man blir jo litt stolt av slikt, selv om min prestasjon er NM-gullet i terrengløp for veteraner, der deltagelsen ikke akkurat var veldig stor, for å si det forsiktig. Men det var det ingen som spurte om, og høflig nok heller ingen som nevnte, da jeg i kategorien friidrett ble kalt opp på podiet som de første, sammen med klubbkameratene Svein Arne, Vidar og Katja, samt sprintesset Philip Bjørnå Berntsen.


En rekke utøvere fra mange forskjellige idrettsgrener ble så ropt opp i tur og orden, alle ble stilt spørsmål og fikk overrakt kommunens glass eller vaser av ordføren. Av andre kjentfolk var gjengangerne Arne Post, for sine bravader i vintertratlon, Sissel Vien, for dobbelt veteran-gull i sykling og som verdensmester i vintertriatlon i K50, Carl Fredrik Hagen og Willy Westgaard, for gull i NM duatlon, og Erik Guldhav, som ble norgesmester i triatlon i master 40-50 år.

Samt en rekke andre utøvere og noen kulturpersonligheter. Kjetil Lundstein fikk sogar pris som Norges mest leste gutteblogger! SportsBloggen når nok ikke helt opp i den konkurransen...


Etterpå var det servering og hyggelig sosialt samvær. En meget minnerik kveld. Tusen takk til Oppegård kommune som arrangerer dette hvert år, for både idrettsstjerner og slitere, som ordføreren så treffende innledet med. Jeg hører definitivt til kategorien slitere. Men i denne sammenhengen er det også en hederstittel.


Her er jeg avbildet med tre av de fire andre veteranene fra OI som ble hedret; Willy, Sissel og Svein Arne. Vidar fikk også heder for sitt 5. maratongull. Og så Carl Fredrik da, som fikk sin første hederspris for duatlongullet, men sikkert ikke den siste. 


Se reportasje på nettsiden til Østlandets Blad, samt billedserien
Hedring av idretts-og kulturpersonligheter i Oppegård.

2 kommentarer:

 1. Gratulera med heder og ære fra kommunen :-) Flott at dei setter pris på utøvere som oppnår gode resultater. Gull er gull, og det var fritt fram for alle å delta.

  Bjørn F.

  SvarSlett
 2. Hei!

  Din blogg er svært interessant for Sportsbloggen.com og vi ønsker å hjelpe deg med å bytte plattform fra den du benytter nå og over til Sportsbloggen.com, en plattform laget spesielt for deg som blogger om sport og friluftsaktiviteter, eller er idrettsutøver selv.

  Hos oss kan du velge blant over 100 ulike design for sport (mange perfekt for deg), du kan laste opp egne design, samt legge til tøffe applikasjoner som video og bildegalleri, Facebook Liker, del med andre, +++
  Systemet for å oppdatere er Wordpress CMS.

  I tillegg hjelper vi deg også med annonseavtaler og du beholder 100 % alle inntekter fra dine avtaler selv!

  Interessant?
  Sjekk ut http://sportsbloggen.com og/eller send en epost til post@sportsbloggen.com
  Vi hjelper deg gratis med det du måtte ønske i forbindelse med en flytting og/eller oppsett av en superblogg!

  Mvh
  Altberger
  Admin
  Sportsbloggen.com

  SvarSlett