Den som venter på noe godt..!

Endelig er skisesongen innledet ikke bare her hjemme, men også i langrennssportens eldorado, Sjusjøen!

Sjusjøen, at last! Dette har jeg ventet på lenge.
Vi dro oppover torsdag ettermiddag. Ankom parkeringsplassen ved demningen på Kroksjøen etter mørkets frembrudd, og det var ikke akkurat strålende vintervær som tok i mot oss. Det var surt og kaldt med en bitende vind som forlengst hadde blåst igjen alle sporene i løypen bort til hytten. Tåken gjorde at jeg såvidt klarte å se fra stolpe til stolpe i lyset fra hodelykten. Men vi kom oss frem til slutt.

Godvær i emning!
Jeg stolte på værmeldingen, for på fredag var det meldt sol, minus 9 og nesten vindstille, og det slo til for fullt! Fantastisk å våkne opp fredag morgen til et stille snøhvitt vinterlandskap, lettskyet, men med sol i anmarsj - og under frokosten kjørte preppemaskinen forbi hytten.Årets første tur fra Fjellro - og hvilken start!
Det ble en nydelig rolig langtur på 35 kilometer, mot Reinsjøen og deretter mot Hornsjø. Siden det ikke var sporforbindelse over til Melsjøhøgda, det ble retur samme vei, men da med vakker solnedgang midt i mot. En knallstart på Sjusjøvinteren!


Kuåsen
Reinsvannet mot Pellestova
Ytre Reina. Nevelfjell i bakgrunnen.
Kruggerud

Solnedgang over Reinsvann

Lørdag var ikke været like strålende, men vi hadde en frisk tur i Midtfjellrunden, som tilsvarer første del av HalvBirken. Etter å ha parkert Mira i hytten, gikk andre økt til caféen på Gråten, med kaffe og rømmevaffel, før vi returnerte i mørket med hodelykt.


Søndag gjentok vi runden til Midtfjellet og rakk tilbake før det virkelig ble surt og vindig. Da var det på tide å sette kursen hjemover.


Gleder meg allerede til neste tur til Sjusjøen. Nå når det endelig er kommet nok SNØ !

Voff! Her er jeg!
Fagert er vinterlandet

3 kommentarer:

 1. Vakker stemningsrapport fra paradiset, Frode. Skal ta en tur opp neste helg å sluke mil. Sliter med en legg og går desto mer på ski.

  SvarSlett
 2. Såg flott ut der ja. Er nesten lika mykje snø i Årdal no. Me må som regel opp på fjellet for å finne snø om vinteren, så det har vore litt kaos med framkommeligheten i bygda. Har no fått trent mykje lika vel. Rolige turer med pigger ute og hardøkter på mølle er det som gjelder for tiden.

  http://www.porten.no/eway/default.aspx?pid=254&trg=Main_6122&Main_6122=6128:80063::0:6131:1:::0:0

  Bjørn F.

  SvarSlett
 3. Å sluke mil på ski er ikke det verste du kan gjøre, Rolf! Det har blitt 6 mil på meg de siste to dagene i Sørmarka. Men håper du får orden på leggen din.

  Det så ganske kaotisk ut i Årdal i den reportasjen, Bjørn. Håper den gamle Volvoen ikke var din! Kombinasjonen din med rolige turer ute og hardøkter på mølle gjør nok susen. Jeg tar de rolige turene på ski for tiden, samt de halvharde. Hardøkter har det blitt lite av, utenom et par på sykkelsetet. Må visst komme meg i Ekeberghallen snart for intervalltrening.

  SvarSlett