Årets første i Ekeberghallen

Det gikk plutselig opp for meg at det kun er en drøy uke igjen til innendørs NM i Stangehallen. Så da hastet det med å få noen løpeøkter med lette sko. Dermed var det klart for etterlengtet sesongdebut i Ekeberghallen i går.

Fra høyre Morten, Harald og Kurth in action.
Det ble en hard, men kjempefin økt. Bøler har kjørt et veldig bra opplegg i høst og i vinter, under kyndig ledelse av Marius Strandseter, vinneren av Årungen Rundt i fjor. Harald og Morten har vært med flere ganger. Treningene er varierte, ikke bare de tradisjonelle 1000-meterene som det er altfor lett å ty til av gammel vane.

På programmet denne kvelden stod 1200 metere, med skjema på 4,20. Det er altfor fort for meg, så jeg valgte å prøve å følge gjengen sånn noenlunde i 1000 meter (gammel vane vond å vende) og dermed få litt lengre pauser. Anført av Harald og Bjørnar Andersen, ble skjemaet sogar underskredet med ganske mange sekunder. Så jeg måtte slippe feltet på de fire første intervallene, men på de tre siste klarte jeg å holde farten og ryggene på alle mine fem runder. I hvert fall nesten.

Det ble en kjempeøkt med god progresjon underveis, der jeg åpnet på 3,43 på første tusen og avsluttet med 3,19 på siste. Veldig godt fornøyd med det. Pausene var ca 1,35og høyeste puls 162. Har omsider fått lastet ned programmet til min Garmin 210, så detaljene fra treningen kan ses HER.

Team Bøler med trener Marius i sort.
Kurth sliter litt med å bli helt skadefri, men er alltid like blid. Kurth kjørte intervaller á 500 metere.

Hyggelig prat over en kaffekopp i caféen ble det også tid til etterpå, med Dennis, Marius og Harald. Så dette ga absolutt mersmak!

Du kan lese Marius sine spenstige treningsrapporter på Bøler sine hjemmesider HER.

7 kommentarer:

 1. Oj. Veldig bra tusinger Frode.. Vet ikke helt om det var "good news" for meg akkurat =) Men nå vet jeg hvor skapet er plassert ivertfall =)
  God Helg

  SvarSlett
 2. Hei Espen!
  Hehe, jeg frykter deg i år. Du trener jo sinnsykt ser jeg, og har mål om sub 3 i Rotterdam maraton. Jeg løp der på 3,12 i rekordvarmen i april 2007. Veldig bra arrangement, du kan glede deg!

  God treningshelg til deg også. Selv har jeg hatt litt grums i kroppen etter torsdagens hardøkt, så gårsdagen var min andre treningsfrie dag i 2011.

  SvarSlett
 3. Sterke tider på intervallene med så "lite" løpstrening. Eg frykter både du og Espen i Oslo M. i år. Me får ha eit lite internt oppgjer der, sjølv om er i forskjellige klasser.
  Sjølv vart det ein ny maraton i Bergen i går. Åpna litt for hardt(1.28.58 på halv)og fekk det voldsomt i låra på slutten. Kom likevel inn så vidt under tiden din i des. på 3.07.16 og 4. plass. Trur litt av av forklaringen på "tømmerstokkane" kan vera at eg ikkje har fått trent på asfalt sia sist maraton. Rolige turer på snø/is-føre og mykje mølletrening med bra svikt/demping blir nok litt anna belastning.

  Lykke til i NM neste helg :) Kjem vel ein liten reportasje derfra på bloggen reknar eg med.

  Bjørn F.

  SvarSlett
 4. Hvilke distanser stiller du på. Jeg løper bare søndag, men stiller på både 800 og 3000. Prøvde meg på ca 9,5 km på Fetsund lørdag.Tida ble 39,01, et stykke bak Oddbjørn som kom inn på 37,25. Han hadde pigga sko og krykker som sikker var til hjelp på glattisen. Jeg stilte med lunaracerne. Uansett holdt til 5 plass totalt og 2 plass i klassen. Jeg knuste vinnerne av gutta mellom 35-44. mvh Steinar

  SvarSlett
 5. Heisan!
  Grattis med ny solid maraton og 4.plass totalt, Bjørn! Ikke lett å forsvare seieren fra sist når Hafsås er back in business, men du er godt i gang med sesongen allerede, skjønner jeg. Ja, jeg ser også frem til spennende dueller både med deg og Espen i år :)

  I NM veteraner er jeg påmeldt både på 1500m lørdag og 800m og 3000m søndag, men det spørs om jeg løper alle distansene.

  Bra løpt på Fetsund, Steinar! Oddbjørn med piggete sko og piggete krykker er ikke god å bryne seg på! Jeg glemte hele løpet. Er jo påmeldt på Vinterkarusellen, men var litt uggen fredag og hadde min andre treningsfrie dag i 2011. Lørdag ble det styrke og spinaway, mens det i går ble en økt på mølla hjemme.

  SvarSlett
 6. Oj, det var raskt Frode! 3.19!! Kan ikke huske jeg noen gang har vært under 3.20 på intervalltrening. Men når kommer du til Bislett? Jeg er der hver tirsdag mellom 16 og 17. I dag løp jeg 8 miles fra 6:40 og avsluttet med 6:07. Ikke akkurat tider i toppklasse, men det viktigste er å få en lpeøkt mellom alle skiøktene.

  SvarSlett
 7. Hei Trond Inge.
  Jeg bestemte meg for å følge Harald og to av Bølergutta på slutten, men de fortsatte jo i samme tempo en runde til, da.. Men det var nok litt i overkant raskt.

  For øvrig ikke så rart hvis du løper intervallene litt roligere, når jeg leser på sølvbergsiden at du har 3 intervaller og 2 skirenn i uka!!!!??

  Kommer gjerne til Bislett noen ganger også, det er jo deilig å løpe litt på tartan innimellom.

  SvarSlett