Liten rapport fra løpet i Firenze

En liten rapport om min opplevelse av Firenze Marathon  

Av Harald Ringen -


Når jeg sitter her og har fått det hele litt på avstand er jeg ganske godt fornøyd med opplevelsene mine i Firenze. Vi hadde vel kanskje håpet på litt bedre tider alle fire men for all del. Alle gjennomførte med glans uten kramper og ingen hadde vel nevneverdige problemer. Dennis litt stiv i leggene og jeg 2 blodblemmer pga. litt for små sko. Tror det gikk bra med Trond Inge og Ole Kjell også.

Så til gjennomføringen. Vind og regn må ta noe av skylda men ikke alt. En annen greie var at starten ble utsatt 20 minutter etter at vi var loset inn i startbåsene. Dvs. at vi ble stående på høyden over Firenze i 3 plussgrader og striregn i singlet og shorts med en søppelsekk over hodet. Holdt på å fryse vettet av meg. Fikk heldigvis låne en genser av TI siden han hadde heldress og skulle kaste genseren. Det hjalp litt og jeg takker han for redningen. Smart å ta med klær som kan kastes.

Jeg var likevel så nedkjølt at jeg ikke turte trå til for mye i starten. Måtte få varmen. Hadde tenkt å løpe fortere, men i ettertid tror jeg det var veldig smart å starte så rolig i akkurat dette løpet. 4.11-4.03-4.04 på de første 3 km før jeg fikk stabilisert meg på 3.55 i snitt. Hadde planer om å holde den farten en stund for så å øke litt men jeg hadde mer en nok med å holde meg under 4 pr km. Lå sammen med en gjeng i lang tid og vi løp faktisk opp på fortauet flere steder for å komme nærmest bygninger. Skulle prøve å  unngå vind og store vannansamlinger midt i veien.

Fra 38 km og inn på brosteinen klarte jeg faktisk ikke å holde trykket og hadde km-tider på det dårligste på 4.18. Men dataene er hentet ut fra gps klokka og den viste 42,7 km hos alle fire. Derfor blir ikke automatisk rundetider helt riktig. Utifra forholdene mener jeg alle gjorde en topp innsats og det beste er at ingen brøt. For dette løpet var det viktigst å fullføre mentalt under dårlige forhold. Utrolig imponert over han norske som løp på 2.32.

Ellers var været topp dagen før og etter løpet, så vi fikk kost oss mye i Firenzes gater med koner. På kvelden etter løpet var vi alle seks ute og spiste samt. besøkte en hyggelig pianobar. Det ble en fin avslutning med bra stemning. Damene syntes dette var en topp tur. Hva kan vel være bedre enn at vi gutta gjør det vi liker mens damene går på handletur og gjør det de liker, mens de innimellom ser oss passere i gatene. Dette var nok ikke siste maraton i utlandet med damer. Helt genialt!!!

Hilsen Harald Krampe (uten krampe)

----
Harald fikk tiden 2.50,10 etter 1.23,44 halvveis og løp med andre ord jevnt som en klokke hele veien.

Øvrige resultater, med splittider og video finnes HER.  Harald er for øvrig lett synlig i sort, kort tights, grå singlet og hansker. Og kondis.no sin reportasje kan leses HER.
(Red.)

9 kommentarer:

 1. Meget bra løpt i Firenze under vanskelige forhold, alle mann;

  Harald 2.50,28,
  Ole-Kjell 2.55,23,
  Dennis 2.57,07 og
  Trond Inge 3.03,14.

  Skjønner at dere var veldig uheldige med været. Ergerlig, men lite å gjøre med det. Fra videoen og beskrivelsen ser jo mer ut som en sen høstdag i Bergen, dette, med regn og sur vind. Men det tyder jo på at alle fire har prestert meget bra, og kan være stolte og fornøyde over egen innsats.

  Bravissimo!

  Men hvordan var løypen ellers - var den like lettløpt som ryktene ville ha det til på forhånd? Et sted å perse med litt bedre vær?

  SvarSlett
 2. Kort rapport fra Firenze: Looypa var egentlig lettloopt da den stort sett var flat, kun 3-4 korte bakker i forbindelse med kryssing av elv og jernbane. Men underlaget var daarlig, mange huller i veien og daarlige ujevne heller og litt brostein. Selv med skidress froeys jeg, spesielt paa taerne ettersom skoene var fulle av vann. Netto tiden min var foroevrig 3.02.55. Jeg loep sammen med 3-timers ballongene i 6km og loep deretter litt foran dem. Tok samtidig igjen Veslemoey Hausken som tok igjen meg ved 20km Jeg klarte ikke aa holde 4.10-4.15 tempo etter 25km og maatte etterhvert opp i 4:45, men holdt det helt inn, og bare det er jeg fornoeyd med, altsaa ingen helsprekk. 3-timers ballongene forsvant ved 33km.

  SvarSlett
 3. Veldig bra løpt under de rådende forhold, gutter. Selv trives jeg godt i kaldt og fuktig vær, mens andre ikke er så glade for det. Mistenker TI for å være en liten frossenpinn ;-)
  Du frøys jo til og med på Lørenskog....

  SvarSlett
 4. Bare en liten kommentar Frode. De tidene som er oppgitt er bruttotider. Nettotidene står oppført i høyre kolonne. Da blir de noen sekunder bedre. Ikke det at det betyr så veldig mye da!

  SvarSlett
 5. Beklager resultatblemmen. Klart det betyr noe. Alle sekunder teller og rett skal være rett, så her er riktige tider for de 4 musketerer;

  Harald 2.50,10
  Ole Kjell 2.55,22
  Dennis 2.57,07
  Trond Inge 3.02,55

  Ser at OK kun har fått ett fattig sekund fratrekk på nettotiden sin, så du må ha vært svært offensiv og stilt deg i fremste rad, OK, som den rutinerte maratonringrev du jo er.

  Hadde vært artig å høre din og Dennis sine vurderinger av løpet også. For meg virker dette som veldig sterke prestasjoner under de rådende forhold, så det tyder i hvertfall på at dere har fått lønn for strevet med alle langturene i høst! Tipper at dere alle tapte minst 5 minutter i forhold til om det hadde vært gode forhold slik været var dagen før og dagen etter?.... Da ville det blitt kjempetider på alle sammen...
  Men de ble jo veldig bra uansett, da!

  SvarSlett
 6. Takk Frode. Regnet er nesten aldri et problem men motvinden var større enn forventet. Ja hadde vært spennende med innlegg eller kommentarer fra de nevnte herrer.

  SvarSlett
 7. Klart regnet var et stort problem, det var jo det som gjorde at det ble så kaldt! Jeg har løpt med like mye/lite klær i mye kaldere temperatur, men da i helt tørr luft, og ikke frosset i det hele tatt. Og du Harald svidde nok av en del krefter før du fikk genseren min. Tror nok Frode har rett i at vi alle hadde løpt 5-10 min fortere hvis det hadde vært som i Oslo. Haralds potensiale er godt under 2.40, selv uten raske og progressive langturer, Ole Kjell er stabil rundt 2.50 og var ekstra godt forberedt denne gangen, Dennis er i sitt livs form og har aldri vært bedre forberedt, og selv føler jeg meg bra, selv om jeg kun har hatt en langtur i høst på asfalt. Tidene viste iallefall riktig styrkeforhold mellom oss.

  Ole Kjell stod sammen med eliten på startstreken, derfor den lille forskjellen på netto og brutto tid. På til start ble vi stoppet av ei dame som sa at posen med overtrekksklærne måtte leveres på andre siden av elven, og ikke ved startstedet som han trodde, noe som etterpå viste seg at ikke var tilfellet. Posen kunne leveres begge steder. Men det endte med at OK løp tilbake til hotellet med klærne, og løp til start igjen, og opp til start var det 40 meter stigning i trapper, så han fikk nesten syre i beina. I startområdet ble han så stresset at han ikke fant fram til rett bås, og trodde han hadde dårlig tid. Han visste ikke at starten var utsatt 20 min. Derfor havnet han av en eller grunn i eliten. Filosofien hans før start var egentlig å ikke brenne av en eneste unødvendig kalori, også ble det motsatt. Klart han fikk bøte for det på slutten.

  SvarSlett
 8. Tror du har rett i dine betraktninger, Trond Inge. Det var synd for Ole Kjell og litt svakt av arrangøren. Ikke slikt man skal bruke energi på rett før en maraton. Ser at OK løp klokkejevnt i 4 blank fart (pluss/minus ett sekund) helt til 25 km, som ble passert på 2.00,30, mens passering halvmaraton gikk på 1.24,31 - og at det røynet litt på mot slutten. Dog ikke mer enn at kilometertidene hans spratt opp i 4,09...

  Kan for øvrig melde om ypperlige langrennsforhold på golfbanen. Jeg krysset løypen i dag på min lille løpetur (uten ski) med Mira. Så nå må jeg snart se å få preppet skiene mine.

  SvarSlett
 9. km-tiden du viser til er akkumulert gj.sn. i virkeligheten gikk OK opp i 4.45 de siste km. Siste 12 km brukte OK og jeg omtrent like lang tid.

  SvarSlett