Fest og test på Ullevaal og Bislett

Det har vært mye å glede seg over de siste dagene. Snøen har kommet og vinteren er i anmarsj, Follo FK har vært på historisk Ullevaal-visitt - og innendørssesongen er startet med intervalltrening på Bislett.
Må nesten ta med noen ord og bilder om Årets Askeladd - FOLLO FK - selv om cupfinalen på langt nær levde opp til kjempekampen gutta presterte mot RBK, da de nedkjempet årets suverene seriemester og påførte Rosenborg sitt eneste tap for et norsk lag i sesongen 2010. En fantastisk historie og den artigste kampen jeg har sett siden Norge slo Brasil i 1998. Og det var GØY å få med seg en cupfinale igjen, min femte, etter tidligere å ha heiet på Brann og Fyllingen. På en sportsblogg fra Follo må det jo nesten nevnes at håndballgutta til Follo også er i cupfinalen. Det har visst aldri skjedd før i en og samme sesong! Ja, det er i Follo det skjer! Norges nye idrettstyngdepunkt... der idrettshistorie skrives.


Så hvem andre enn en av Follos store langdistansekonger, Stein Bjørlo, med pers på 29-tallet på 10.000m bane og sølv i NM fra glansdagene - den gangen nivået virkelig var høyt- var den første som møtte oss utenfor Ullevaal stadion.

En sølvmynt rikere og 100 kroner fattigere var vi klare for match;
Lovende ungdom fra Langhus IL.
Fremtiden for idretten i distriktet er lyserød, for ikke å si rosa.


Veteranene i Oppegård friidrett får følge opp så godt vi kan. Harald, Vidar og Svein Arne setter jo standarden og fester  Follo til seierskartet også i løping. Så får vi andre gjøre så godt vi kan, under det mer beskjedne mottoet om at det viktigste tross alt ikke er å vinne, men å LØPE!Joda, det er fint med idrettsperm, men de siste ukene har jeg også holdt jobben varm med noen dager på Brygga. Så tirsdag passet det perfekt med en tur oppom Bislett etter jobb for å få litt fart med tørt underlag under beina.

Der ble jeg møtt av en annen løpelegende, selveste Grete Waitz.

Og så skulle jeg teste mine nye sko, Adidas Adizero Tempo, impulskjøpt da jeg stakk innom Anton Sport på Kolbotn. Av en rekke uaktuelle sko til 40 % rabatt, fant jeg plutselig to par av disse, hvorav ett også var i min størrelse.

MÅ ha det, bare MÅ ha det!, tenkte jeg.


Med gratis inngang, fine fasiliteter og deilig banedekke rundt den 545 meter lange banen under tribuneanleggene, er trening på Bislett kort og godt et fantastisk fint tilbud både for mosjonister og eliteløpere. Selv om jeg kom alene, ble det likevel en sosial økt, med hyggelig prat både med the Gilberg brothers og med de ivrige langløperne i Romerike Ultraløperklubb, med Erik Nossum og Marit Bjerknes i spissen. De er inne i sine siste forberedelser til Bislett 24-timers. Spede forsøk ble gjort for å verve meg også til dette stuntet, men jeg er ikke DER. I hvertfall ikke enda... Maraton er mer enn langt nok for meg. Men kanskje, kanskje, kanskje prøver jeg meg på et 6-timers løp til neste år...
Og jammen var ikke Espen Ringom der også! Den mannen er overalt for tiden.
Jeg slo følge med denne trivelige gjengen under oppvarming og nedjogging.


Hyggelig treningsprat med Erik "Norge på langs" Nossum.
Og fotografen da, Espen Ringom.

Espen viste seg som den mest ihuga ultraløperen denne ettermiddagen med sine 3 mil fordelt over hele 55 runder (bra jobbet!), mens Ultra-Erik nøyde seg med 14 kilometer. Selv la jeg inn 5 x 2 runder med relativt raske intervaller á ca 1100m. Aner ikke hva de gikk på, men det gikk såpass fort at jeg var skikkelig sliten etterpå.

Sjekk for øvrig kul videosnutt av en runde under Bisletts tribuner på Espens blogg. Som det fremgår, er det ikke en helt flat runde, men bl.a. en tøff stigning - den såkalte "mørdarbakken" - i siste sving...

Tror nok jeg kommer til å veksle litt mellom Ekeberghallen og Bislett denne vinteren.

Gøy på Ullevaal, selv om det var Godset som kunne løfte pokalen til slutt.
8 kommentarer:

 1. Liker meg godt på Bislett, selv om det er litt rart å ikke se hele banen, og hvis en er sliten, er "bakken" ganske tøff, men stort sett går det greit. Ålreit med litt variasjon.

  Har brukt å løpe 1000m(ute)/1092m(inne) onsdager ca 16:00. alternativt tirsdager som etterhvert blir ny fast dag, og kommer til å variere intervallene, 2-3-4 runder. Vurderer også en intervall til på fredager, men da med skikkelig korte, 200m-300m-400m i full speed, men lengre pauser. Og som ikke det er nok regner jeg med noen langturer også så lenge det er is ute. Bedre på Bislett enn på tredemølle.

  SvarSlett
 2. Må nok teste ut Bislet i forbindelse med Oslo-besøk. Siden jeg ikke er i fast jobb for tiden må det fortrinnsvis bli på onsdager når jeg er i byen på faste møter.
  Løp intervaller med Bøler-gjengen torsdag i E-hallen. Først rolig 4 km rolig oppvarming ute, deretter 8 x 1200 m. Planen var 3.40 fart, eller 4.24 pr. drag. Begynte etter planen, men farten ble skrudd opp av enkelte etterhvert og jeg ble da sliten. Kjente at det var lenge siden siste intervalløkt. Her er "lapsene" for de interesserte: 4.22 - 4.23 - 4.20 - 4.17 - 4.17 - 4.13 - 4.09 - 4.10.
  Nå må jeg roe det ned fram til søndag for å ha litt overskudd !

  SvarSlett
 3. Ikke rart at du ble sliten, Vidar! Synes nesten heller det er litt rart at du klarte dette kjøret.. 1200x8 på din første intervalltrening(?) på lenge, med 3,27 og 3,28 fart på de to siste, hvis jeg regnet riktig. Sikkert korte pauser også. Dette lover bra, Vidar!

  Jeg snakket med Marius på Sørum og opplegget han (Bøler) kjører virker veldig bra, med variasjon i intervallengder. Jeg har lyst å bli med litt senere, etter en liten sesongpause, men må "trene meg opp" først dersom jeg skal klare å følge den gjengen. Jeg blir gjerne med på noen onsdagsintervaller på Bislett, langturer også, TI. Best å skaffe seg adgangskort fra klubben, sånn at vi også kan trene i tidsrommet 17-19, som er forbeholdt aktive.

  SvarSlett
 4. Hyggelig om du blir med. Det var kun meg fra Oppegård i går. Det gikk litt fort, men jeg hang i rygg på Bjørnar så lenge jeg orket. Trengte en fartsøkt. Pausene var for øvrig på 1 minutt. Første intervalltrening i 2010. Kanskje på tide !
  Får vi adgangskort fra Oppegård for å trene på Bislet, Frode ?
  Skal du til Jessheim, da ?

  SvarSlett
 5. Ja, klubben må visst sende en henvendelse og så får vi utlevert kortet på Bislett. Vi får høre med Stig. Men det gjelder altså kun for tidsrommet 17-19.

  Står nok over Jessheim (med mindre lysten blir for sterk over natten..) Det blir vel skikkelig kaldt, glatt og meldt mye vind? Huttetu...
  Lykke til! - det blir spennende å se hva dere klarer.
  Vi snakkes, nå skal jeg ta en kaffekopp med Dag.

  SvarSlett
 6. Ikke vær pysete nå :-) Værmeldinga er helt grei, minus 3-4 og svak vind. Du får hilse Dag, ikke hørt fra den mannen på lenge. Og så vi begynne å treffes litt på dagtid nå som vi begge har anledning.

  SvarSlett
 7. Jeg trodde Vintermaran var på lørdag.... men ser nå at det går på søndag og at det da ikke er så kaldt. Så kanskje... Men trolig ganske glatt, og det er ikke mitt favorittunderlag. Uansett må vi satse på en ukentlig treningstur på dagtid fremover, Vidar!

  SvarSlett
 8. onsdager 17-19 er kun for barn

  SvarSlett