Topptur til Snørvillen

Jeg har gått rundt Snørvillen mange ganger. Men jeg har aldri vært på toppen av fjellet. Før nå.

Snørvillen ligger majestetisk i siktlinjen både fra sentrum av Sjusjøen og rett i front fra hytten vår. Vinterstid har jeg gått mange fine turer rundt, men aldri over dette fjellet. Heller ikke på sommerstid har jeg vært på toppen.

Men nå fant jeg en flott rundtur, med Snørvillen som naturlig mål og midtpunkt. Fra Kuåsen løp jeg til Kroksjøen og fulgte grusveien til Storåsen og videre ned til skistadion og startpunktet for Birkebeinerløpet. Derfra løp jeg forbi caravanparken og inn på merket sti som førte meg over Fjellelva og på planker over myrene i birbebeinerløypen og opp til Snørvillen fra vestsiden.

Etter flere dager med regnvær, var det bløtt i terrenget, så selv med de nye terrengskoene var det umulig å unngå å bli våt på beina. Men i godværet denne dagen gjorde det ingen ting. Etter en drøy time løp jeg opp siste bakken til topps, men skvatt til da selve toppen var beleiret av en hel flokk med svære kyr! Jeg talte fjorten stykker. De var imidlertid fredelige, så sammen kunne vi nyte den spektakulære utsikten.

Dessverre hadde jeg ikke med kamera den dagen, da batteriet var tomt, men to dager senere tok jeg en ny tur til toppen av Snørvillen, denne gang fra Midtfjellsiden, og nå var mobilkameraet ladet og med på oppturen;


Seteren på Midtfjellet, som alle birkebeinere er kjent med vinterstid. Snørvillen skimtes i bakgrunnen. Herfra til toppen var det ca 20 minutter med motbakkeløping.

Grunna ses i det fjerne.

Og enda litt lenger mot syd-øst ligger Store Ljøsvann, der jeg stoppet og tok bilder på sykkelturen.

Endelig er jeg på toppen og kan skue utover mitt rike.


Hytten vår som jeg startet fra for en time siden ligger i skogkanten bak det skyggelagte myrpartiet midt på bildet. I bakgrunnen Kroksjøen, Mellsjøen og Reinsjøen mot Hafjell.


Gjestbodåsen, Aksjøen og Midtfjell.


Snørvillen er ikke høyere enn 995 m.o.h., men det er en fantastisk panoramautsikt fra toppen, der det står et 360-graders oversiktshjul som viser retning og avstand til alle toppene i horisonten. Og det er ikke få. Vi kan se helt til de fem 2000-meters toppene i Rondane ca 100 km unna, eller fire 2000 meters topper i Jotunheimen, ca 120 km unna, til Besseggen og til mange andre kjente og ukjente fjell. Utrolig fascinerende. Her skuer vi sørover fra toppen.


.
Masse krekebær - eller krekling - ga god næring, med utsikt til Sjusjøvannet.

Fjellets gull - multer - i massevis, snart klare til å plukkes !


2 kommentarer:

  1. Frode, dette var virkelig flotte bilder fra fjellet. Har du fortsatt ferie eller var forrige uke den siste? Harald

    SvarSlett
  2. Jeg var på Snørvillen sist vinter. Husker det var bratt opp fra fjellbekken, blåste mye på toppen, og bratt ned igjen på vest-siden.

    SvarSlett