Langs vakre kyststier i Stavern

Stavern er en koselig by og området mellom Stavern og Nevlunghavn er et flott sted å feriere. I tillegg til utallige fine strender og svaberg, er det også glimrende treningsmuligheter både på grusveier og langs den vakre kyststien som bukter seg milevis avgårde.


Det ble flere fine løpeturer på den siste ferieuken vår. Men treningsuken holdt på å bli ødelagt av et aldri så lite come-back på fotballbanen. 

 Hanne løper bakkeintervaller. Mira prøver enn så lenge å holde følge, men måtte snart kaste inn håndkleet.

Det måtte jeg også, etter at jeg hadde tatt ut for mye i den forutgående fotballkampen. I hvertfall endte det med strekktendenser som gjorde at jeg kun inntok rollen som coach under intervalltreningen etterpå.


 Heldigvis unngikk jeg strekkskade og etter en hviledag gikk det greit å løpe igjen. Her på kyststien ut av et skogholt. Til sammen ble det ca 5 timer med løping for meg (6 timer for Hanne), for det meste i rolig kosetempo langs kyststien, men med langintervaller onsdagen i form av 6 runder a ca 5 minutters løping på grus. Det gjorde godt.

 Like etterpå kom vi ut i åpent landskap. Hanne i fin stil kun et par kilometer fra Stavern.

 Pust i bakken med posering i vakkert kystlandskap.

Kyststien bukter seg gjennom skog, over campingplasser og strender, langs grusveier og over svaberg. Veldig varierende terreng - og noen steder med spektakulær utsikt.

Neida, det er ikke en pyramide, men Minnehallen utenfor Stavern.

Kyststien førte oss også forbi denne hytten, som var til salgs for 11 millioner. Den lå nydelig og usjenert med panoramautsikt over sjøen. Så kanskje vi kommer til egen hytte neste gang vi drar til Stavern, og ikke firmahytten til DnB NOR?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar