Vestland, vestland - på hjemlige trakter

Nå med flere bilder!

Det er deilig med sommerferie. Og ferien nytes enda bedre når en kan legge inn noen treningsturer, helst en hver dag. Inaktiv ferie uten trening er ikke noe for meg, så både i Bergen og på Sotra fikk jeg flettet inn fine treningturer.

Sotra
Det ble bl.a. to fine rundturer på Sotra i en variert rundløype på en snau mil, gjennom skog, knauser, utsiktspunkt og langs vei. Her er en liten smakebit, med Hanne og Mira som guider;Fin, variert skogsløype. Her i den bratteste kneiken.

Hanne skuer utover Lerøyosen fra Klokkarvik.


Hordesskogen, Stend i Fana

Mandag 5.juli gikk turen til Hordnesskogen. et fantastisk treningsområde i Fana med 3 kuperte rundløyper på hhv ca 3, 5 og 7 km på grusveier i skogsterreng. Jeg måtte selvsagt teste alle tre løypene, og kunne loggføre en meget bra progressiv økt på 15 km.


Slike tur- treningsområder, der man kan variere lengdene på rundløypene, skulle det vært flere av. Rundløypene er noe kortere enn det som står på skiltet, som er distansen fra parkeringsplassen, og ikke fra der selve rundløypene starter litt lenger inne i skogsområdet.

Ved "vending" i den lengste løypens sydligste punkt ved Hordnes er det fin utsikt utover Fanafjorden. Her har jeg mange gode minner fra barndommen der vi tøffet med familiens snekke "Amigo" utover fjorden.

Kuperte grusveier slynger seg gjennom vakkert og variert landbruks- og skogsterreng.Med mulighet for rasting underveis.

Møø! Tilbake til Stend, der landbrukshøyskolen ligger.

Stavollen kunstrgessbane.
Dette var hjemmebanen til laget som jeg i sin tid stiftet sammen med bl.a. Stig Vangsnes og Tom R.Johansen - Titlestad IL. Det var tider det - lenge før vi alle tre begynte med løping etter at fotbakllkarrieren var over.

Tilbake til Mira, som slapper av med utsikten fra hagen til broder Ørjan på Landås.

1 kommentar:

  1. Er jo Sommerkarusell i Fana på mandag 12 også, om du fortsatt er i Bergen.

    SvarSlett