Spennende sesongstart denne helgen


Skisesongen er er på hell eller over. Nå er det vår. Til glede for noen og til sorg for andre. Det gledelige er at vi nærmer oss start for løpesesongen 2010. Noen få har allerede tjuvstartet, men for mange er det kick-off denne helgen. Her er en liten oppsummering for en del lokale treningsvenner fra Oppegård og omegn.

Steinar Lien, som slet med skade og fikk hele fjorårsseseongen spolert, har såvidt testet konkurranseformen allerede i Vinterkarusellen på Jessheim, men det egentlige come-backet blir søndagens halvmaraton i Fredrikstad. Det blir spennende å se om beina, og det relativt ambisiøse tidsskjemaet med 4 min per km (1.24 i sluttid), holder. Vi krysser fingrene.

Unge Carl Fredrik Hagen har en meget sterk sesong bak seg i langrenssporet, men det er løping som er primæridretten til multitalentet. CF stiller også på halvmaraton og det blir spennende å se hva han løper på i sesongåpningen. Hans forrige halvmaraton endte med seier i Vintermaraton på Jessheim.

Selv reiser jeg også til Plankebyen, men jeg nøyer meg med 5 km. Planen er å løpe et par kortere løp for å få litt fart i kroppen før Sentrumsløpet 24.april.

Bård Solvoll, den tidligere sterke mellomdistanseløperen fra Tjalve, som i likhet med Carl Fredrik er hjemmehørende på Tårnåsen i Oppegård, løper trolig også 5 km.

I Tønsberg arrangeres NM terrengløp kort løype denne helgen. Nestoren i OI-gjengen, Svein Sølvberg, lar ikke en sånn fristelse gå fra seg og stiller selvsagt til start på 3 km med godt håp om edelt metall.

Andre OI-ere må vente med sesongåpningen. Vidar Nilsen sliter med et problematisk kne, mens Dag Spilde, Morten Gammelsæter og Torfinn Torp ikke er helt i konkurransemodus enda. Men det kommer!

Jeg ønsker også Bølers Kurth Magnussen lykke til i Rotterdam marathon på søndag. Det er en flott løype som jeg selv løp i 2007, mitt andre maratonløp som endte med daværende pers på 3.12,16 i tropevarmen(!) i april.

Apropos maraton - det blir veldig spennede å følge superveteran Sten Solfjell sin etterlengtede reise og deltagelse i Boston Marathon (mandag 19.april), sammen med sitt litt yngre reisefølge Christian Odgaard. Kan det være mulig for Stein, som løper i klasse M60, å løpe på sub 3 timer? Og er Chris tilbake i tilnærmet gammel form, snakker vi om tider langt under dette. Jeg krysser fingene for begge.

Til slutt må ikke glemmes at langrennssesongen ikke er helt over. Faktisk går verdens lengste renn (!) av stabelen denne helgen, fra Venastul til Sjusjøen, en distansae på hele 95 kilometer. Med Harald Ringen på startstreken! Tror også Trond Inge Carlsen hadde tenkt å stille på denne styrkeprøven, men han sliter dessverre med en skade i foten.

God helg og lykke til alle sammen!

Siste rest av skiløypen er fortsatt intakt på golfbanen på Greverud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar