Fantastisk flott vinterhelg

En ny helg er tilbakelagt. Og hvilken helg det ble! Fantastiske vinterforhold, som bare MÅTTE utnyttes. Skiforholdene er jo nesten like gode overalt, det være seg i den lokale lysløypen på Sofiemyr, i Nordmarka, Østmarka, Sørmarka eller på fjellet.

Helgen ble likevel innledet i det våte element med en times svømmetrening i Sofiemyrhallen fredag kveld. En deilig måte å avslutte arbeidsuken og starte helgen på. Det ble ca 1500 m i 250 meters bolker á 10 lengder. Brystsvømmingen går så det fosser, mens crawlingen er på mitt vanlig hjelpeløse nivå. Irriterende at det skal være så utrolig vanskelig å lære seg denne svømmeformen (kunstformen) skikkelig.

Lørdag var det rolig langtur i Østmarka som stod på programmet. Fra Sandbakken gikk turen retning Mariholtet. Underveis dumpet jeg midt opp i Østmarkrunden og ble tilskuer til et meget variert felt både i alder og skiferdigheter. Et flott skue. Etter tips fra noen rutinerte kjentfolk, krysset jeg Nord-Elvåga til Deledalen og fulgte en flott trasé på østsiden av vannet, før jeg tok av sør-østover mot Vangen litt før Mariholtet, og fulgte løypen over Bjønnbetet. På Vangen fikk jeg endelig inntatt den berømte bollen, før turen gikk tilbake til Sandbakken via omveien nordover over Askevann. En kjempefin tur på drøye 3 mil (gps-en falt ut underveis).

Søndag ble det en hurtigere og kortere langrennstur i de lokale skoger. Deilig å spenne på seg skiene 100m hjemmefra og gli rett ut i løypenettet. Turen gikk nordover over Grønlimyra, krysset E6 ved grensen mellom Oslo og Oppegård, satte kursen sørover til Kloppa og Stallerud, deretter over øvre Verpåsen (kjempefine løyper her) til Sterkerud, der det ble et kort pit-stop. Hadde ikke tid til bolle eller varm toddy denne gang. Tilbake over Verpåsen og Flatåsen til Grytetjern og Fløisbonn. 24 km på 2 timer. Kroppen funket såpass bra i bakkene at jeg nesten begynner å glede meg til mitt "come-back" i Holmenkollen Skimaraton på lørdag, 9 år etter mitt forrige skirenn.

Ha en fin treningsuke alle sammen!

4 kommentarer:

 1. Fin blogg, Monsen !
  Du får tid til både mye trening og blogging !

  SvarSlett
 2. Takk for det, Vidar.

  Mens jeg prioriterer trening og blogging, tilbringer den nybakte 50-åringen 4 dager i Barcelona. Din prioritering er kanskje bedre enn min..

  Og du kommer nok som vanlig i god form når sesongen nærmer seg.

  Frode

  SvarSlett
 3. Jeg er bare litt misunnelig. Du er prioritert som kan bl.a. kan trene når du vil og hvor mye du vil. Min hverdag ( og helger...) er alt for ofte fylt opp av avtaler av ymse slag. Mye logistikk i en famile på fire, med et førerkort, to unger som skal kjøres og hentes. Tenk å kunne våkne opp en lørdag eller søndag, hente avisen, bla litt i den mens man nyter en blings og en kopp kaffe, før man legger i vei på nysmurte ski innover i marka mutters aleine i noen timer, tilbake passe sliten, dusj og sportsendinger på tv... :-)

  SvarSlett
 4. Hehe, bra beskrivelse du ga der, Vidar.

  Jo, jeg er heldig sånn sett. Men å trene så mye som jeg ønsker har jeg aldri kunnet. Da må jeg slutte å jobbe og bli "proff mosjonist på heltid", sånn som Svein.

  SvarSlett