Betennelse i stedet for Birken...

I skrivende stund var planen å sykle FredagsBirken. I stedet må jeg holde meg i ro og knaske på tabletter, etter at jeg fikk slimposebetennelse etter ultradebuten min på lørdag!

Som nevnt i reportasjen fra ultraløpet, så slet jeg voldsomt med kramper. Likevel kjentes muskulaturen overraskende fin dagen etter løpet. Men mandag morgen våknet jeg med smerter øverst i høyre bein, og da de ikke ga seg de nærmeste dagene, tok jeg en tur til legen onsdag morgen. Ganske riktig, slimposebetennelse ble raskt konstatert, og jeg fikk resept på en voltarenkur.

KONTRASTER: I stedet for sykling av Rittet, ble det knasking av medisiner; voltaren og noe syrenøytraliserende, i tillegg til ny dose med hjerte- og kolesterolmedisin...

Smertene forsvant ganske momentant etter at jeg tok den første tabletten, så dette må være virkelig sterke saker. Jeg ble imidlertid sterkt anbefalt ikke å trene, selv om smertene er borte, da betennelsen jo ikke har forsvunnet av den grunn. Jeg fikk beskjed om å ta 3 tabletter om dagen, i en kur på 20 tabletter, altså over 7 dager. I  dagens rykende ferske utgave av Kondis (som for øvrig "redder" meg før en uvant treningfri helg), står pussig nok akkurat dette omtalt. Men der anbefaler idrettslege Lars-Petter Granan å ta 2 voltarentabletter i bare 2-3 dager, og "i sjeldne tilfeller i 5 dager". Altså maksimum 10 tabletter, ikke 20... Så jeg ble litt skeptisk nå, må jeg innrømme. Noen som har brukt voltaren som har peiling på dette? Har legen min, en hyggelig svensk vikar som både snakket som og lignet på rapperen Timbuktu, tatt for hardt i? Eller skal jeg bare si som musikeren selv; "Det ordner seg, det gjør det alltid!"...?  


Uansett, jeg holder allerede på å "gå på veggene" etter bare noen dager uten å kunne trene. Riktignok syklet jeg 50 minutter på spinningsykkelen uten smerter på mandag, og jeg svømte to ganger i Hvervenbukta (bildet) på tirsdag for å holde crawlingen fra Kreta ved like (det var faktisk nesten like varmt i vannet også!). Men etter at diagnosen ble stilt, har aktivitetsnivået begrenset seg til noen rolige turer med Mira og plenklipping. Sistnevnte var hardt nok til at svetten silte...


Så mine store planer om å teste sykkelen i Birken må nok vente til neste år. Sykkelen har jo noe å leve opp til, ettersom den vant klassen sin i fjor (med Carl Fredrik i sadelen.) En mager trøst er det at det er meldt drittvær, skjønt for FredagsBirken i dag ble det visst ikke så ille likevel. Sykkelen slipper i hvert fall å se like møkkete ut som etter treningsturen på bildet. Og så får jeg heller more meg over at jeg ble kontaktet av reklamebyrået Dinamo for en tid tilbake, som ønsket å bruke bildet nedenfor, fra bloggreportasjen min fra Birkebeinerrittet i fjor, i en reklame for Telenor i årets offisielle program!
I stedet for å bruke masse penger på å delta i årets ritt, får jeg altså litt penger inn på kontoen! Det kan komme godt med på tampen av mitt permisjonsår. Det er tredje gang at helt fremmede henvender seg til meg med spørsmål om å bruke bilder fra bloggen til reklamer og programmer. Kult!!


Så med det omtalte bildet fra rittet i forfjor, i fjoråerts reportasje, ønsker jeg alle en god helg og lykke til til Carl Fredrik, Trond Inge og andre kjente og ukjente helter, som trosser værgudene, regn og gjørme og tråkker i vei i 9 mil over fjellet fra Rena til Lillehammer i dag og i morgen!

Stå på!!

4 kommentarer:

 1. Volteren kan ta betennelsen på 2-3 dager, men er det en kraftig betennelse slik det kan se ut som her ville jeg gått hele kuren, men hadde nok tatt noen rolige økter på sykkelen. Steinar

  SvarSlett
 2. Takk, Steinar. Jeg "badet" i svette i natt. Enten er det en forkjølelse på gang eller så er svineriet på vei ut av kroppen.

  Ergrer meg litt over at jeg ikke fikk syklet FredagsBirken som var planen. Ser at bl.a. Hermann syklet kjempebra og forteller om fine forhold med sol og fin temp. Ikke akkurat som meldt tidligere i uken....

  Frode

  SvarSlett
 3. Så ergelig da! Jeg fikk også en Voltaren-kur på 7 dager dag jeg fikk et brudd i ankelen i vår - og legen trodde det bare var betennelse. Har inntrykk av at det er ganske vanlig (er derfor det er 20 stk i pakken..), og tviler på at det gjør noen skade. Fortsatt god bedring, hilsen Hanne.

  SvarSlett
 4. Jeg hadde min første trening igjen etter 6 dager, tok noen dager med bare 2 tabletter og avsluttet kuren etter 14 tabletter og 6-7 dager. Kan være godt å ha noen i reserve til senere også, selv om jeg håper at jeg aldri får bruk for de... Er i hvert fall i gang igjen med treningen nå!

  SvarSlett