Skumringsintervaller i Hvervenbukta som oppkjøring til Hytteplanmila

Oppkjøringen til Hytteplanmila er nå så godt som unnagjort. I dag ble det 9 rolige km i lysløypen med noen små drag. I går en rolig (halv)lang tur på 14 km. Jada, jeg vet at flere av dere ikke mener at dette kvalifiserer til betegnelsen langtur, men for meg er alt over ca fem kvarter å betrakte som langtur. Jeg brukte 80 minutter på turen til Bjørndal og rundt lysløypen til Prinsdal, med Kongeveien i retur til Sofiemyr. Dette området har vært årets slager for meg, etter at både grusveien til Prinsdal og lysløypen ble fullstendig oppgradert i sommer. Et utrolig fint område å løpe i, som nå klart overgår kvaliteten i lysløypen mellom Oppegård og Fløisbonn.Nok om det. Siste kvalitetsøkt var mandagens intervalløkt med 5 x 5 minutter langs kyststripen mellom Fiskevollbukta og Hvervenbukta. Jeg kjørte Thomas til fotballkamp på Hallagerbanen, og da ble fristelsxen for stor til å teste den nypreppede og jevne grusveien som ligger så idyllisk langs Bunnefjorden. Det var ganske mørkt før jeg var ferdig, men heldigvis er underlaget veldig jevnt, så det gikk greit å løpe hurtig uten overtråkk eller snubling i tussmørket.

 

Det er ikke vanskelig å finne inspirasjon til å løpe ensomme intervaller i slike flotte omgivelser. I pausene kunne jeg nyte en prakrfull utsikt.Er veldig spent på formen før Hytteplanmila. Jeg har to milløp tidligere i år; Sentrumsløpet på 38,14 og Karlstad Stadslopp på 37,21. Hva kan jeg klare denne gangen? Løypen er rask, men det er lett å la seg lure til å åpne for hurtig. Og til å tro at det er flatt på slettene fra 5 km. For det er slettes ikke paddeflatt, men heller litt oppover, så hvis åpningen er for tøff, kan det være vanskelig å holde trykket oppe i siste halvdel.

Se fin løypebeskrivelse på Espen Ringom sin blogg, mosjonisten.com.


Mine to tidligere starter i Hytteplanmila har endt med 37,57 i 2008 og 36,59 i 2007. Målsettingene da var under hhv 38 og 37 minutter, så jeg har hatt sekundene med meg her. I år skal jeg være glad hvis jeg ser 37-tallet igjen, og da får jo målet være å slå tiden min fra to år tilbake. I fjor kolliderte Hytteplanen med Amsterdam maraton.I Hytteplanmilas eksklusive t-skjorte fra 2008. Ingen arrangører er så gavmilde som her, med gratis kaffe og boller etter løpet, og et svært rikholdig premiebord.Se også Hytteplanmilas klassevise adelskalender. Det er interressant lesning med mange kjentfolk høyt oppe på listene. Klubbkollegaene Torfinn og Svein Arne har sogar klasserekordene i hhv M55 (36,06) og M60 (37,34). Martin Kjäll-Ohlsson har rekorden i M30 (32,08) med Øystein Mørk på fjerde (32,26). Jens-Chr Berg har 5.plass i M35 og 4.plass i M40, men her blir han slått av Harald, som ligger på 2.plass (33,43 fra 2007) - og med Morten som en god nr 7 med 35,04 fra 2008. Det klarer du vel neppe i år, Morten?
I M45 innehar Harald 4.plassen, med Vidar på tiende. Artigst er adelskalenderen i M55, som helt domineres av kjentfolk; Torfinn Torp topper som nevnt, foran Sten og Svein, med Einar på femte, Helge Horn på niende og kollega Dag Erichsrud på 10.plass. For ikke å forglemme Jorunn, som selvsagt topper damelisten i M45 på 35,07, som gir 6.plass i tilsvarende klasse på mennenes adelskalender! Slå den!

Så hva tror dere selv? Hvilke mål har dere i år? Kom igjen da, ordet er fritt!...

5 kommentarer:

 1. Årets mål er sub 38. Formen er brukbar noe som ble bekreftet med 11,59 på SRM 1 runder onsdag. Sliter med en vond sene i vestre ankel, men tror jeg skal gå greit å teipe opp. Ellers er beina bedre enn på lenge og formen ditto. Lykke til alle sammen. mvh Steinar

  SvarSlett
 2. Jeg håper å se 36-tallet, men formen den siste uka gjør at jeg bør være fornøyd med 37-tallet. Har vært to svært varierende uker treningsmessig. Høstferieuka ble bra både mengdemessig (113 km) og et par fine kvalitetsøkter. Siste uke derimot har vært tung. Mindre mengde enn planlagt, ingen langturer - kun 3 x 15km og 1 x 20 km. Ikke fordi jeg kjører et opplegg mot Hytteplan - jeg tar den som en kvalitetsøkt mot større utfordringer seinere i høst (!), men fordi jeg ikke har orka. Et forsøk på en rask økt ble ganske mislykket. Trodde jeg løp fort, men klokka sneik seg så vidt under 4 min på km på det raskeste. Er derfor nøktern foran morgendagens sprint. Gruer meg litt, har aldri likt 10 km spesielt godt. Men hvis jeg kan holde igjen i starten så blir det kanskje en positiv opplevelse. Gudmund Høst og Trond Olav Berg løper i min klasse. Får sloss med Øystein Ringnes om restene....

  SvarSlett
 3. Bra Steinar! Da kan det bli en spennende duell. Du er jo på full fart oppover listene (og nedover i tid).

  Vidar, da stiller du full av overskudd og kliner til igjen! Alltid optimist på dine vegne, vet du :-) Hvilke større utfordringer senere i høst sikter du til??

  SvarSlett
 4. Selv har jeg planer om å gå hardt ut for å se hvor lenge det holder.. Samme taktikk som under Oslo Maraton :) (der holdt det ikke og du passerte meg ved 30km eller no?)

  SvarSlett
 5. Det var nok før 30 km, Espen, omtrent ved Operaen på tilbaketuren fra Sjursøya. Jeg er en slow starter, men satser denne gangen på å innhente deg på de ikke så flate flatene mellom 5 og 8 km :-)

  Lykke til alle sammen!

  SvarSlett