NYCM - whish I was there!..

New York City Marathon er av svært mange regnet som det ultimate maratonløpet. I år gjøres det i tillegg ekstra heder til legendariske Grete Waitz, som vant løpet 9 ganger i sin karriere og som nesten har et enda større navn i USA enn i Norge. For min egen del er det foreløpig bare en drøm å løpe NYCM, så jeg må nok vente til 2013 før den forhåpentligvis kan realiseres. Men det er mange kjente på startstreken i år.

På bildet er det like før startskuddet smeller.


Her er noen smakebiter fra løpet, nå oppdatert med resultater.

Kort stemningsrapport rett før start, fra Trond Inge Carlsen

"På plass på startområdet og alt er klart. Kun urolig mage pga antibiotika. Det er rimfrost i gresset, frostrøyken står av munnen til folk og noen hakker tenner. Men det er blå himmel og snart kommer solen. Under tre timer til start nå. Spiste middag med Christian Odgaard i går, han går for 2.50. Finn Kolstad og Ole Kristian Heggheim går for 2.35. Jens Kristian (Berg) og Martin (Kjãll-Ohlsson) går for sub 2.30. Jeg går for sub 3.20 med en åpning på 1.35 i tilfelle det går bedre enn forventet."

Bildet er fra startstreken, men ikke av Trond Inge. Derimot av fjorårsvinner Gebremariam fra Etiopia, i topplue. Lue og hansker ble først kastet etter 33 km.


Av andre kjente som løper er Håvard Nordgård, som jeg hadde en hyggelig prat med før Hytteplanmila forleden. Målet hans var 2.45. Håvard har løpt NYCM en rekke ganger tidligere, med 2.28 som bestenotering fra litt yngre dager. 

Eurosport sender for øvrig løpet direkte, så det skal bli spennede å følge med på denne begivenheten.

Her er løypekartet;


And the winner is.....
Geoffrey Mutai, mannen med verdens raskeste maraton på 2.03,02, fra Boston i januar, som imidlertid ikke er godkjent som verdensrekord. I NYCM smadret han løyperekorden og løp sin fjerde maraton på rad under 2.05,10. Her fra triumfferden gjennom Central Park. Om to år håper jeg å oppleve stemningen der selv. :-)Resultater NYCM 2011

Og her er de 10 raskeste maratonløpene i år, før NYCM, med verdensrekorden fra Berlin helt på topp;


Av de norske som ble nevnt av kommentgatorene Bråten/Sylta var Martin K-O, som passerte mila på 33,48, noe som ifølge dem tilsvarte et skjema på 2.22. I såfall ikke langt bak persen på 2.21. Men NYCM er tøff på slutten, noe ikke minst den suverene lederen av dameklassen Mary Kiptani fikk erfare. Etter å ha ledet med over to og et halvt minutt og med 1.17 med fem kilometer igjen, ble hun overraskende innhentet og forbiløpt litt før mål av de to etioperne Dado og Deba. En maraton er langt, selv for proffene....


Hvordan gikk det til slutt med gutta?
Best av de norske som er nevnt tidligere ble Jens-Kristian med 2.35,49 etter 1.15,37 halvveis. Da lå han godt bak Martin, som dessverre fikk en skade etter 27 km og gikk resten av løpet for å fullføre. Bra innstilling! Den som imponerte aller mest var nok Håvard, som var 5.beste nordmann og 5.mann i klasse M50-54 på 2.45,22, etter drøye 1.20 halvveis. Den fjorten år yngre Finn Kollstad kom 37 sekunder bak unge Nordgård i mål, mens OK Heggheim kom minuttet bak han igjen. Begge de to Kristiansanderne må ha fått det ganske tungt mot slutten, da de passerte halv på 1.16-tallet. Christian løp på 2.51,22 etter skjema på knappe 1.25 halvveis. En annen som stod distansen helt og løp omtrent like fort på andre halvdel var Jann Post, den ikke helt ukjente nrk-journalisten. 2.55,22 var imponerende. Noen duell med Thomas Alsgaard ble det imidlertid ikke. Thomas var påmeldt og i New York, men valgte ikke å stille til start etter å ha testet  løpsformen for noen dager siden.


MIMRING: Her er  Langhusgutten Jann Post avbildet på en treningstur på julaften 2002 sammen med en gjeng glade mosjonister fra Follo. Kanskje dere drar kjensel på noen av de andre på bildet også?? Jann Post er nr 3 fra høyre.


Og sist, men ikke minst; Trond Inge klarte målet sitt med glans og løp inn på 3.14,38 etter 1.31,40 halvveis. Les Trond Inge sin egen beretning fra oppholdet og løpet i hans egen reportasje.

Nevner også at 63-årige Jack Waitz løp på 3.50. Sikkert en svært følelsesladet opplevelse.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar