Klar for come-back i Birken!

Da ser det likevel ut til at det blir come-back i Birken, 10 år etter min forrige start.

Det var fint vær for 10 år siden, som bildet viser. Nå sier meldingene at det kan bli skarpt føre, med kaldt på nettene og mildt på dagen hele neste uke. Så jeg ser frem til rennet med skrekkblandet fryd!


Etter noen slappe dager, der kroppen ikke har spilt på lag, reiser jeg til Sjusjøen i morgen både for å få noen gode treningsturer og for å losjere tre lovende unggutter fra Frogner IL som har høye ambisjoner i UngdomsBirken på søndag. Da får jeg anledning til å føle på stemningen og bli enda mer nervøs foran mitt come-back i det kanskje mest sagnomsuste av alle skirenn; Birkebeinerrennet!

For ytterligere å få opp stemningen og tenningen, har jeg trukket frem bildene og minnene fra forrige gang jeg gikk Birken, i 2001. Det er jo bare 10 år siden!...  :-)Team Postbanken
Vi hadde et fantastisk miljø i gamle Postbanken, både sosialt og idrettslig. Arnstein (t.v.) og Gaute (t.h.) har i motsetning til meg vært fast inventar i Birken også etter 2001 og går selvsagt i år også. Arnstein er dessuten trener for Frognergutta som inntar hytten i helgen. Teamkaptein Kjetil Kveli var den klart beste av oss og også smøresjef. Tror jeg må hyre inn Kjetil igjen. Nå er han i støtteapparatet til Jerry Ahrlin og niese Laila Kveli, som er samboer med Jerry og var beste norske dame med 5.plass i Vasaloppet, bare noen måneder etter sin første fødsel. Kanskje det var onkelen som smurte skiene da også? Ahrlin ble nr 3 i Vasan, men har vunnet både Marcialonga, Kønig Ludwig Lauf og Tartu Marathon i år!

Kjetil var min mentor og forbilde både i løping og ikke minst i langrenn. I Lierne i Trøndelag blir du født med ski på beina, i motsetning til i Bergen, så det gjaldt å snappe opp mest mulig. Her er vi snart klare til start på Rena.

Kjetil og Ragnhild Bolstad er optimistiske og maner hverandre til dyst. Ragnhild holder fortsatt et meget høyt nivå og troner rett som det er helt øverst på resultatlistene, som i Moraløpet for noen uker siden.


Målet i år?
Selv om jeg er blitt ti år eldre og vær og føreforhold alltid vil være et usikkerhetsmoment, blir jeg skuffet hvis jeg ikke setter pers. Men det viktigste vil være å få en god opplevelse og at kroppen funker.

Mine tidligere Birkebeinerrenn

2001 -  Nr 493 i M35 på 4:23:24
2000 -  Nr 576 i M35 på 4:44:39

Sliten, men fornøyd på Stampesletta etter å ha fullført mitt andre Birkebeinerrenn.
Hvordan går det i mitt tredje renn om ni dager?
-

5 kommentarer:

 1. Kjekt å lese om Team Postbanken. Før den tid hadde vi Team Postsparebanken, vet du.Lykke til i Birken, jeg tror du er godt trent.

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha, Bedford!
  Jo, jeg er bra trent og grunnformen er ok, men jeg føler meg veeeldig sliten om dagen. Så jeg tar det litt rolig og prøver å finne igjen overskudddet, som har gjemt seg godt. Men uansett form, det er noe helt annet å gå skirenn enn å løpe, vet du. Håper formen din er bra og at du fortsatt holder motet oppe med sykling, i påvente av kneoperasjonen!

  SvarSlett
 3. Tenkte meg nesten dette, Frode. God tur til fjells (igjen) og lykke til med forberedelsene til Birken. Blir vel ratt litt Birkenprat på nettet antar jeg......Jeg holder meg langt unna skirenn av flere grunner, men først og fremst fordi jeg ikke liker å havne på nederste del av resultatlista ;-) God helg fra Vidar, som skal ut i nypreppa løyper om ikke lenge !

  SvarSlett
 4. Takk skal du ha, Vidar! God tur selv! Jeg burde nok også holdt meg langt unna skirenn og har, med ett unntak (HK Skimaraton i fjor), klart det i 10 år. Men med hytte på Sjusjøen, nesten på hjemmebane, friår og følelsen av å ikke ha ha fått full klaff i mine to tidligere renn, så ble fristelsen for stor nå når det dukket opp en unik mulighet. Time will show om det var et lurt trekk. Utrolig mye pes med logistikken. Foreløpig vet jeg ikke hvordan jeg skal gjøre det, men det ordner seg nok.

  SvarSlett
 5. Imponert Frode ! Grattis med sub fire timer og merketid i klasse m50. Utrolig at det likevel er over tre hundre skiløpere med bedre tid i klassen. Skremmende høyt nivå......

  SvarSlett