Eventyrlig VM-stemning i marka - og i sentrum!


Det er nesten litt tomt og trist nå når VM er over. Men hvilken folkefest det ble! Det overgikk nesten de villeste fantasier, med en dramaturgisk stigning i programmet, som kuliminerte med 5-milsgull til Northug og en minst like gledelig bronse til Gjerdalen på VMs siste dag. Jeg fikk med meg folkehavet både i marka søndag og i sentrum torsdag kveld, da stafettgutta ble hyllet av 150.000 mennesker!

Bilder sier mer enn tusen ord, så her er noen smakebiter fra disse historiske dagene, selvsagt med en sportslig ramme rundt det hele.


Søndag pakket vi sekken, dro til Maridalen og la forhåpningsfullt i vei i lysløypen fra bommen ved Korsvoll. Her er Thomas, Julie, Marie og Hanne ved Ullevåseter. Jeg hadde bløffet litt og sagt at det var 7-8 småkuperte kilometer å gå til løypene, men fasiten viste til slutt 11,7 km og ganske mange oppoverbakker.

Det er fortsatt et par kilometer til vi er fremme ved løypen, men det begynner å bli ganske mange skiløpere som er ute i samme ærend... Nå er det bare å følge strømmen..


-Å så godt med litt kald drikke. Midt i skauen dukket det opp en kjærkommen brusbod!

Gjennom teltleiren. Et enormt syn. Det var ikke snakk om en håndfull telt akkurat. Det sies at så mange som 20-30.000 mennesker overnattet ute natten før femmila! Er det virkelig mulig?

Så - endelig - dukket løypen opp - i det fjerne! Ikke så lett å se noe her og ikke akkurat som på 15-kilometeren, der jeg var helt innpå løperne.

Men hvilket folkeliv! Stemningen var helt eventyrlig.
Og dette er fra løypens ytterste punkt!..

Vi kom oss etter hvert litt nærmere løypen. Spenningen stiger, avgjørelsen nærmer seg, løperne kommer forbi for sjette og siste gang. På bildet nedenfor drar Daniel Richardsson opp bakken med Petter Northug jr. på hjul som en klegg, i karakteristisk stil. Og Gjerdalen, Røthe og Eliassen er også bra med. Dette ser veldig lovende ut. Nå er det kun ca 5 km til mål;Avgjørelsen faller - folket følger med på radio og noen heldige ser på en tv-skjerm -og jubler hemningsløst langt inne i skauen da Northug og Gjerdalen tar gull og bronse;

Så er det hele over. Og tid for hjemtur. De første kilometerene i kø;

Endelig fremme etter en omvei rundt Ullevålseter på tilbaketuren. Ungene er slitne etter 26 km og mange artige bakker på hjemveien.

Litt sliten selv også etter å ha båret på en stor sekk med ved og pølser som vi ikke fikk bruk for før vi kom hjem til Sofiemyr. Men da smakte det godt!


Fra Oslo sentrum torsdag kveld.
Stafettheltene hylles av rundt 150.000 mennesker!- Kæm e' Kongene?  Litt i dimma, men likevel...

Svenskene ble også tiljublet for sølvmedaljene sine, og intervjues her av NrK.

Fin stemning i Oslo sentrum

Ski VM 2011 er historie. Men blir aldri glemt!

2 kommentarer:

  1. Da stod vi i samme område på søndag, Frode !
    Vi har omtrent de samme bildene på minnekortet !Vi (Mathea og jeg)spiste derimot pølsene våre på Ullevålsæter før vi dro ned til Låkeberget. Litt kortere skitur enn deres, 19 km :-)

    SvarSlett
  2. Så artig, Vidar! Synd at vi ikke traff på hverandre, da kunne vi hatt felles pølsefest på Ullevålseter! Håper kneet ditt er i bedring og at du får trent bra. Selv er jeg veldig sliten om dagen, kroppen føles dau og dvask, så jeg tar en litt roligere uke.

    SvarSlett