Variasjon og treningsglede

Siden onsdag har jeg trent spinning, styrketrening, svømming, løpt tempo på mølle, intervaller og langtur innendørs. Og nå står fine skidager for tur. Joda, foreløpig har jeg levd opp til min egen målsetting om mer variert trening. Kanskje blir jeg ikke noen bedre løper av det. Men jeg får trent mer, med mindre sjanser for skader, og variasjonen gjør at det aldri blir kjedelig.

Jeg har vært en relativt flittig gjest på Elixia etter at mitt 2-måneders abonnement startet 4.januar. Hovedhensikten med dette var å trene styrke et par måneder, et ellers ganske forsømt område, og samtidig variere med spinning som alternativ til ski eller løping.

I går testet jeg for første gang møllen på Elixia, med en innlagt progressiv tempoøkt på 5 km, som gikk på 18,17, med snittpuls 149. Meget godt fornøyd med det.Midt i økten dukket Stig opp. Han er i god trening om dagen, men med litt feil fokus, sett med løpebriller... :-)

Det blir daglige fotballøkter for Kolbotn IL for den gamle Ny-Krohnborg og Bjargspissen. Nå nøyer imidlertid ikke Stig seg med old-boys fotball lenger, men trapper opp og gjør et smått sensasjonelt come-back på seniorlaget til KIL, 20 år etter at han egentlig la fotballstøvlene på hyllen!!

Men så er jo Kondis sin visepresident et allsidig idrettstalent! Stå på, Stig, og lykke til med ditt come-back!
Men ikke glem løpingen helt da!


Ole Kjell er i Japan under VM i Holmenkollen.
Men legg merke til luen - Oslo 1952 ! 

En som definitivt ikke har glemt løpingen er Ole Kjell. I dag hadde vi en super langtur sammen under tribunene på Bislett. Det ble 46 runder eller ca 25 km på 2 timer og 6 minutter, dvs omtrent i 5 blank fart. Dette var OK sin siste langtur med joggesko på beina før han onsdag legger ut på en skikkelig langtur helt til Japan, der han løper Tokyo maraton på søndag! Målet er 2.55. Det blir spennende.

Lykke til og takk for en fin treningsøkt, Ole Kjell.

Fredag ble det en times svømming, 2000m, i Sofiemyrhallen, som fin avveksling etter torsdagens harde intervalløkt i Ekeberghallen (omtalt på SkriveBlokken) og onsdagens langtur på halvannen time på spinningsykkelen.

Joda, allsidighet er gøy. Ha en god vinterferie!

5 kommentarer:

 1. Ser ut som du er i bra driv, Frode. Me skulle fått til ei økt i saman på Bislett ein dag. Eg pressa litt hardt på langkøyring i helgi og slit med ein hoven ankel. 30 planlagte km vart til 42,2km midt i ein årleg guttetur. Resulterar i nokre dagar med kun styrketrening på Mykjemeir, men det trengs jo det òg. Ha ein fin vinterferie vidare!

  SvarSlett
 2. Hei Rune,
  Takk for det! Det var en fin vinterferie, litt småsurt og tåkete vær, men kjemepgodt føre og mange fine skiturer. Det hadde vært veldig hyggelig med en trening sammen på Bislett, så det må vi klare å få til. Det ser i hvert fall ut som om du er i god rute til Rotterdam maraton 10.april, når du kjører full maratondistanse på treningstur med gutta!! :-) Jeg skal også ha et par dager med styrketrening nå, før Elixia-abonnementet mitt utløper...

  SvarSlett
 3. GRATULERER til Ole Kjell som løp klokkejevnt og klarte målet sitt i TOKYO MARATHON med en margin på 36 sekunder! Kjempegøy og sterkt levert! Se SkriveBlokken for nærmere info om løpet.

  SvarSlett
 4. Hei igjen! Maratonøkta etterfulgt av afterski i Hemsedal førte til ein pause på 7 dagar utan springing pga dårleg ankel. Er tilbake i trening att no og sprang ein fin 10km på Bislett i går. 37.05 og ny pers (har ikkje testa 10km så mykje før). Vert truleg ein tur på Bislett i helgi.

  SvarSlett
 5. Hei igjen, Rune! Pers inne på Bislett nå tyder på at formen er i anmarsj, og ikke minst at du går en spennede sesong i møte! I Sentrumsløpet ser du 35-tallet! Jeg blir gjerne med på en trening på Bislett, hvis jeg klarer å holde følge med deg da(?), men det blir ikke denne helgen, som står i ski-VMs tegn. Var på Universitetsplassen i går sammen med 150.000 (!) andre. Utrolig!! Og i morgen blir det opp i Kollen for å bivåne 5-mila.

  SvarSlett