Brytningstid, skiprepp og endelig nok snø


Treningen går på sparebluss om dagen. Forsåvidt greit nok, siden jeg forsatt har etterlengtet sesongpause. Men jeg klarer jo ikke å holde meg helt i ro. Det har blitt flere fine, rolige løpeturer i terrenget den siste uken. Og noen spinningtimer på den nye sykkelen på trimrommet. I går preppet jeg dessuten 4 par langrennski, så nå er jeg omsider klar for skisesongen.

Hva med dere andre? Har dere tid til å trene midt i den hektiske julestria?

En som trener bra er Carl Fredrik, som er på Savalen i helgen. Ikke for å gå skøyteløp på den gamle superbanen, for skøytefolket har jo forflyttet seg til nye, gamle, erværdige Frogner stadion som denne helgen huser NM på hurtigløp for første gang siden 1930-tallet! Men for å gå VM-mønstring for juniorer med 10 km fristil og klassisk langrennssprint på programmet. Spennende.
(Se CF sin rapport i kommentarfeltet nedenfor).

Flink bisk. Carl Fredrik har full kustus på både Selma og Mira. CF i midten.

Her er den lovende langløperen fra Rustad avbildet på Sofiemyrsletten forrige uke, på hyggelig hundeluftetur med Selma og Mira. CF har startet langrennssesongen for lengst, og bl.a. vært på 14 dagers høydetrening i Ramsau i sesongoppkjøringen, med to daglige økter som gjerne bestod av en rolig tur på breen om formiddagen, og en økt i lavlandet på ettermiddagen med rulleski, løp, spretten skigang eller styrke. Både været og hele oppholdet med Rustads seniorer var supert.

Og selv om skiforholdene lokalt ikke har vært all verden hittil i vinter, har CF klart å legge inn en 7-milstur i Østmarka allerede!


Ellers har det vært litt for lite snø i Sørmarka til å kunne gå på ski, utenom for de aller ivrigste med grusski, selv om golfbanen på Greverud har hatt supre forhold en lang stund allerede. Men til gjengjeld har det vært nydelige forhold for å løpe i terrenget, med et lite lag med snø, godt feste og uten glatte partier, som her i lysløypen mot Myrvoll.

Men i går kom det faktisk akkurat så mye snø at det nå er kjørt opp spor i lysløypen og i den nye traséen mot Bjørndal, Kloppa og tilbake til Fløisbonn. Kanskje ikke å anbefale å bruke gromskiene, men fullt brukbart, ifølge rapportene. Selv har jeg fortsatt ikke testet skiene, men nå er det snart på tide. Forhåpentligvis er det kommet nok snø på Sjusjøen også etterhvert, til at løypenettet kan testes i romjula.

Nå er i hvertfall skiene ferdig preppet, så jeg har ikke det å skylde på lenger :-)

Jeg tilbragte noen timer i smørebua i garasjen i går. Er spent på om de nye Madshus-skiene kan ta opp kampen med de gamle favorittskiene fra Fisher.

Nye, gamle og enda eldre ski side om side, endelig klare til bruk.
Her kommer vinteren!3 kommentarer:

 1. En liten rapport fra Savalen:
  Reiste opp på torsdag. Sjekket inn på Savalen Fjordhotell og Spa, et veldig bra hotell. Ellers var det en rolig dag. Fredagen startet med en skøytekøkt, intervall 3x3 min med god pause. Ellers rolig og oppladning til lørdagens renn.
  Lørdag var det 9 km skøyting på programmet. Følte meg bra i kroppen og var klar! Fikk verdens dårligste og pinligste start! Klarte å knekke staven i fire i startgrinda....!!:( Vanligvis skal staven plasseres foran porten, men fikk av en eller annen grunn ikke lov til det av starteren, og da gikk det som det gikk... Da ble de 500 første meterne med 1 stav, og så fikk jeg en altfor kort stav etterhvert... Tapte naturligvis enormt med tid på dette, og plasseringsmessig ble det ikke noe å skryte av, MEN kroppen fingerte bra, så bare staven holder seg hel neste gang, kommer resultatene også! :)

  Ha en god jul alle sammen! På meg blir det hjemmejul med trening og renn i fokus. Åsenrennet 2. dag, Hurdal 4. dag og stafett på Ringkollen lille nyttårsaften.

  SvarSlett
 2. Uflaks, Carl Fredrik! Ja, det var litt av en start, kan man si. Neste gang holder nok staven også. Ser for øvrig at du brukte 25,31 så du må da ha fått opp farten etter hvert, at du var en tidel bak Driv-talentet Henrik Bakke og 25 sek bak Anders Høst, sønnen til Håkon. 2,54 opp til vinneren er vel heller ikke avskrekkende med en slik start..

  Skjønner at du står på, med to skiøkter på en kald dag som i dag.

  God jul - og lykke til med romjulskonkurranser uten uhell!

  SvarSlett
 3. Må legge til at søndagens planlagte sprintrenn klassisk stil ble avlyst, da termometeret viste -26 grader.....

  SvarSlett