Sportsmanden har gjenoppstått!


Som noen av dere sikkert har sett allerede, så har jeg laget et nytt nettsted,
Sportsmanden.no - som så dagens lys 12.12.2012, klokka 12.12... :-)

SportsBloggen vil bestå som før, selv om jeg har ligget litt på etterskudd en stund som følge av arbeidet med Sportsmanden, men også inngå som en del av nettstedet.

Intensjonen med Sportsmanden er å skrive litt løst og fast om ting som rører seg hovedsaklig innenfor løping, ski og annen kondisjonsidrett, både med egenproduserte artikler og med linker til interessante saker i vrimmelen av nyheter, blogger og annet snadder fra den store idrettsverdenen. Og krydre dette med bilder. Her har jeg også allerede noen gode medhjelpere.

Les mer om bakgrunn og historikk sakset fra sportsmanden.no nedenfor.

Se også Facebooksiden Sportsmanden og trykk gjerne Liker og følg med der.
Ja, forutsatt at du liker det de leser, da. Jeg håper det!

--------

Bakgrunn og historikk -
Gamle Sportsmanden – en pionér med en stolt historie
Sportsmanden er ikke et tilfeldig valgt navn for dette nettstedet.
Sportsmanden har nemlig en gammel og svært tradisjonsrik historie.
I nettleksikonet Wikipedia står det følgende:

Hallgeir Brenden

“Sportsmanden var en norsk idrettsavis.
Sportsmanden ble grunnlagt i 1913. Den ble slått sammen med avisen Idrætsliv i 1933. Avisens grunnlegger og første redaktør var Magnus Brænden. Avisen ble lagt ned i 1965.
Noen senere kjente journalister fra avisen var Per Jorsett, Knut Th. Gleditsch og Finn Amundsen.”

Bildet: Hallgeir Brenden vant OL-gull på 18 km i Oslo i 1952 og på 15 km i Cortina fire år senere. (Bildet er fra OL-museet på Lillehammer)

Nye Sportsmanden.no

Denne nye versjonen av Sportsmanden ligner nok ikke så mye på den gamle, ærverdige utgaven. Men nesten 100 år etter at Sportsmanden ble lansert som papiravis i 1913, ser sportsmanden.no dagens lys den 12.12.12, i en helt annen og digital drakt.
Sportsmanden.no er er heller ikke en fullverdig sportsavis, men et nettsted om sport – med smått og godt fra idrettens verden.
Hovedfokus vil være på kondisjonsidrett, med sportsnotiser av nasjonal og lokal karakter, gjerne med litt utradisjonell vinkling. Det vil både være egenprodusert stoff i første omgang fra “lokale omgivelser” i Oslo, Follo og Sjusjøen, men også fra landet for øvrig, ispedd interessante saker fra den store idrettsverdenen, og linker til spennende artikler fra mylderet av andre nettsteder og blogger om sport, helse og trening.
Sportsmanden vil også teste og anmelde sko og annet utstyr.

Fra det første Sjusjørittet i august 2012.
Foto: Frode Monsen

SportsBloggen, som har vært på luften i snart to år, er Sportsmanden sin egen blogg, men SportsBloggen vil også fortsatt finnes på kondis.no og ellers fortsette som før med samme fokus og stil som har gjort den til en av landets mest leste sportsblogger. Bloggen har et mer personlig preg, men skal også ha stor plass til andre idrettsutøvere og mosjonister, og krydret med masse bilder.
I tillegg har sportsmanden.no et eget forum - SkriveBlokken. Også dette har eksistert en stund. Over 3500 innlegg om løping og trening siden oppstarten for under ett år siden vitner tydelig om det.
Nå samles altså disse sidene og utvides i det nye nettstedet sportsmanden.no
Håper du vil trives her!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar