Over stokk og stein fra første tråkk!

Så er sykkelsesongen endelig i gang

Jippi! Endelig har jeg fått min nye sykkel. Og det er ikke en hvilken som helst sykkel jeg har skaffet meg. Sin unge alder til tross, dette er en merittert utgave som allerede har oppnådd heder og ære. Så her er det bare å sette seg pent på setet, så går resten av seg selv!

Sykkelen er en Everest Racelite 8848, 2010-årgang. Den kom nykjøpt fra butikk i august i fjor og debuterte i konkurranse allerede samme måned i Grenserittet, med en sterk fjerdeplass i klassen.

En måned senere, i sin andre konkurranse, slo den til med en sensasjonell klasseseier i selveste Birkebeinerritttet! Og som om ikke det var nok, i vinter var den sterkt delaktig i bronsemedaljen i VM i vintertrialthlon for U23. Så sykkelen er altså meget allsidig og i topp shape sommer som vinter!Men nei, jeg skal overhodet ikke påta meg æren for noe av dette. Jeg er ikke en gang en god syklist. Men jeg gleder meg i hvert fall veldig til enda mer variert trening fremover. Jeg blir neppe noen bedre løper av å sykle heller, men håper i det minste å få masse glede av min nye lekekamerat i årene som kommer!

Og det lover godt! Etter en eneste kort tur på torsdag, der jeg gjorde meg kjent med min nye kamerat, ble det alvor allerede på søndag. Hadde avtalt å ta en rolig halvannen times sykkeltur med Steinar (t.h) og Trond Inge for å få Holmenkollstafetten ut av beina. De troppet opp på Sofiemyr som avtalt presis kl 11, Steinar etter en liten svipptur opp fra Trollåsen med sin nye Trek 8500, Trond Inge, som syntes halvannen time var altfor puslete, kom syklende helt fra Rustadland i Østmarka.


Jeg fikk vennlige, men bestemte formaninger av mine langt mer erfarne treningskamerater om å bruke hansker, skotrekk, langbukse utenpå sykkelshortsen og lue under hjelmen - og godt var det! For jeg var ikke forberedt på regnvær og sleipt føre. Heller ikke at ferden bar rett ut i terrenget, over stokk og stein fra første tråkk. Snakk om å bli kastet til ulvene! Skrekk og gru, våger jeg dette, undret jeg med skrekkblandet fryd. Men jeg kunne jo ikke feige ut heller. Hadde aldri våget meg opp så bratte bakker eller i såpass steinete terreng som vi var innom, dersom jeg syklet alene.


Men kan de, kan jeg, tenkte jeg, og gutset på. Angret på at jeg ikke hadde valgt de bredere terrengdekkene, men i stedet valgt The Raven-dekk som er mer beregnet for grus, asfalt og lett terreng, som jeg trodde passet bedre for meg...
  
 


Men det gikk overraskende bra og læringskurven var bratt. Jeg måtte selvsagt løse ut et par ganger i de vanskeligste partiene, men kom meg faktisk gjennom 32 km og to timers sykling i lysløypen og Nøstvedtmarka uten noen tryning.

Etterpå var det grundig rengjøring av både mann og sykkel, men jeg var ikke så rent lite stolt av meg selv etter min ilddåp, så dette ga absolutt mersmak!


Hvem som har æren for sykkelens prestasjoner?

Riktig svar er selvsagt Carl Fredrik Hagen, som kjøpte seg sykkel da han fikk tretthetsbrudd etter for mye løping for to år siden. Han viste raskt et særdeles stort talent for sykling og ble bitt av basillen. Så stor har fremgangen vært at arbeidsgiveren Oslo Sportslager nå sponser ny sykkel på CF hvert år (dessverre ikke på meg, i hvert fall ikke foreløpig…), så når en nesten ny og pent brukt klassesykkel plutselig var tilgjengelig til sterkt redusert pris til en halvgammel mosjonist med ett eneste sykkelritt på samvittigheten, ja da ble fristelsen for stor. Jeg kaller det en investering i fremtidig helse og glede!Her er CF og sykkelen etter seieren i det sølete Birkebeinerrittet i fjor.

Hvilken sykkel skal Carl Fredrik sykle på i år? Joda, Everest Racelite 8848 selvsagt – bare årets modell (bildet under). Sesongdebuten hans var årets første NC-ritt på Sørlandet på lørdag, og det gikk over all forventning, helt til et uhell førte Carl Fredrik utfor en skrent! Det gikk bra med gutten, heldigvis, men ikke like bra med det ene sykkelhjulet. Synd, for CF lå da sammen med en annen rytter som til slutt endte på 6.plass med premiepenger og greier.Nei, du må nok holde deg på sykkelsetet fremover, Carl Fredrik!  Som meg!..

Men tusen takk for en kanonsykkel og for kjempegod hjelp med de siste innkjøp og klargjøring av doningen!

Og takk for en kjempetur til Steinar og Trond Inge. Jeg trenger kanskje ikke en gang å melde meg på stikurs for å lære meg offroad sykling. Jeg har jo Steinar!...  :-)

Lykke til med sykkelsesongen alle sammen!

Sykkelprepping


Sykkelverksted i hagen, med Hagen, på Sofiemyr!

Carl Fredrik sin nye sykkel kom med startnummer på, etter å ha debutert i rundbaneritt ved Skullerud dagen før. 

Hvilket dekk skal jeg velge, mon tro? Skal jeg "kjøre safe" med The Raven 2.0, et dekk beregnet på lett terreng og som kanskje ruller litt bedre på grus og asfalt, og som er standard utstyr på sykkelen? Eller Continental RaceKing 2.2, et mer mønstret og bredere terrengdekk som kanskje ikke ruller like godt, men som gir bedre feste på sleipt føre og krevende terreng? Vel, jeg lyttet til ekspertisen som tilsa at sistnevnte dekk er mer for ekstremforhold, og valgte de opprinnelige. Men på vei inn i det sleipe terrenget på søndag angret jeg meg litt. Men det gikk jo greit, så dekkene, sykkelen - og mannen oppå - fikk alle bestått etter jomfruturen!

Men Carl Fredrik fikk ekstrajobb med å bytte dekkene først...

---

Men sykkelen er satt bort noen dager. For nå er det København Marathon som gjelder. Søndag 22.mai kl 09.30 går starten...


5 kommentarer:

 1. Jeg synes du klarte deg bra Frode. Det var ikke mulig å se at du var fersking iallefall.

  Det var mer krevende terreng enn jeg avnligvis sykler i, men veldig moro å sykle på nye steder. Veldig flott område å sykle i.

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha, Trond Inge. Det var oppmuntrende å høre! Da er det kanskje sånn som jeg antydet innledningsvis likevel da. At sykkelen er så godt innkjørt at selv en fersking som meg bare kan sette seg på setet og så går resten av seg selv... :-)

  Ja, ikke sant at det var et fint område? Og du har foreløpig bare sett litt av treningsområdene våre. Så får du vise oss litt rundt i Østmarka etterhvert også.

  SvarSlett
 3. Grattis, Froden, håper du er i pigg i Køben på søndag! MVH Morten

  SvarSlett
 4. Hei Frode.
  Skjønte du gledet deg til Købentur, med maraton som hovedmål. Grattis med meget sterkt løp, 2.58 lar seg høre. Svein H.

  SvarSlett
 5. Hjertelig takk Svein og Morten!! Det var en super tur og jeg er kjempefornøyd med løpet. Full reportasje kommer... Grattis selv med kjempeløp i Follotrimmen fra Hebekk og 3.plass totalt, Svein - kun slått av junior og Billy Boy !! Det lar seg også høre!

  SvarSlett