Tufte - en tøff og myk nykommer i klesmarkedet

SportsBloggen tester Tufte Wear

Det er mange idrettsstjerner som prøver seg i det attraktive markedet for sportsklær. Vi nevner Bjørn Dæhlie, Vegard Ullvang, Lasse Kjus, Kari Traa og sist vinter kom også Therese Johaug med sin hanskekolleksjon, tidligere testet her på SportsBloggen. Det er mange om beinet.

Nå har OL-helten, roeren og bonden Olaf Tufte også kastet seg uti det og lansert Tufte Wear!

Nei, det er ikke meg, men Olaf Tufte selv, som poserer her! 

"Tufte lanserte i november 2013 en helt ny kleskolleksjon bestående av boxershorts, T-skorter og sokker til herre, og hipstere og sokker til damer. Tøyet er basert på bambus, noe som gjør at klærne egner seg godt både til trening, hardt arbeid og fritid. Mannen bak er en av Norges mest meritterte idrettsutøvere, roeren og bonden Olaf Tufte."


Dette står å lese på hjemmesiden til Tufte Wear. Jeg har hatt gleden av å teste kolleksjonen i noen uker nå. Og la det være sagt med en gang: Dette var overraskende bra!

Overraskende? Ja, på den måten at jeg forventet et godt produkt, men at det ofte kan være vanskelig å skille et (godt) produkt fra et annet. Men med Tufte var det faktisk ikke vanskelig. For du kjenner med en gang at dette er tøy av et veldig deilig og mykt materiale som er sjeldent behagelig på kroppen.

Kolleksjonen består av boxershorts for menn, hipster for damer, t-skjorter og to forskjellige sokketyper: den relativt tynne Aktiv og den litt tykkere Fritid.
Så er spørsmålet hvordan tøyet er i bruk. Stoffet er basert på bambus, noe som skal gjøre det både mykt, fleksibelt og såkalt multifunksjonelt. Min egen erfaring er også først og fremst at dette er utrolig behagelig å ha på seg, det være seg t-skjorten, boxeren eller sokkene. Jeg elsker det allerede! Og det er vel den aller viktigste egenskapen. Selv har jeg foreløpig mest brukt det i hverdagen og til fritidsbruk med turer og noe aktivitet, og det kommer jeg definitivt til å fortsette med. Jeg skal også prøve det litt mer til trening, selv om jeg nok her sverger mer til typisk spesialtøy med såkalt svettetransport, i hvert fall hva gjelder hard trening.

En svakhet, i hvert fall foreløpig, er litt dårlig tilgjengelighet. Det er å håpe at Tufte Wear etter hvert får innpass i noen av de store sportskjedene og/eller klesbutikkene. Det fortjener de også. For potensialet bør være stort for at Tufte kan finne sin egen attraktive nisje. Det er etter min mening ingen grunn til at ikke Tufte skal kunne overta den sterke posisjonen som Bjørn Borg har opparbeidet seg innenfor boxershorts i Norge! En ting er at Olaf Tufte selv er en av Norges største idrettshelter, mens Bjørn Borg er svensk, og med en idrettskarriere langt tilbake i forrige århundre. Viktigere er likevel kvaliteten. Jeg vet i hvert fall hva jeg kommer til å foretrekke fremover. Men dette handler selvsagt om merkevarebygging.

Og enda en styrke: kjøper man boxershortsen, så kjøper man gjerne t-skjorte og sokker på kjøpet - eller hver for seg. Kvaliteten er som nevnt prima!
Hva med prisen? Klærne er er ikke billige, men på linje med f.eks nevnte Bjørn Borg. P.t. koster boxerne og hipsterne 249 kroner, t-skjortene 299, mens sokkene fås for kroner 99. 


hjemmesiden, som også inkluderer nettbutikk, står det for øvrig også følgende:

"Olaf Tufte utvikler alle produkter med bambus som hovedtekstil, bakgrunnen for det er at bambus er miljøvennlig og har spesielle produktegenskaper som gjør at plaggene oppleves som mer behagelige og multifunksjonelle enn klær basert på andre tekstiler. Bambusplanten hører til gressfamilien og kan vokse opptil en meter i døgnet eller 15 meter på et halvt år. Det er en svært bærekraftig ressurs da den ikke trenger kunstig vanning, kan dyrkes uten bruk av plantevernmidler og ofte vokser i områder som ikke er egnet for tradisjonell matproduksjon."


Neida, dette er ikke dobbelt OL-vinner Olaf Tufte, men jeg selv som poserer her,
litt mer forsiktig, men i Tufte Wear fra topp til tå! 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar