Follotrimmen innledet høstjakten

Neida, jeg har ikke gått helt i dvale etter toppturen i Rosendal. Tvert i mot, det er nå det starter! Med Follotrimmen som oppkjøring til alle høstens konkurranser, som kuliminerer med Frankfurt Marathon ultimo oktober. Jeg er klar! Eller er jeg det egentlig?

Høstjakten startet opp 23.august med Follotrimmen på Langhus i strålende sommervær. Ja, mange hadde nok ikke fått sommerferien helt ut av kroppen. Selv slet jeg fælt, lenge, lå langt bak og fikk ikke opp dampen før på de siste to kilometerne. Særlig på det siste flate strekket på ca 800 meter gikk det bra, og jeg avanserte 5-6 plasser til 10.plass totalt. Men to lyspunkt var det: Det er lenge siden jeg bare var 20 sekunder bak Vidar i mål, for øvrig til dobbeltseier i klassen. Og avstanden opp til vinnertroikaen - Einar Bergsholm, som like godt VANT i sitt come back etter et par år i England, foran Jan Billy og Roar - var også mindre enn vanlig.

Så noe positivt var det jo. Helt til klokken ga den ubarmhjertige og ubehagelige tilbakemeldingen om at tiden min var den desidert dårligste jeg har hatt her, og det begynner å bli noen års historikk. Hele minuttet bak nest dårligste tid for 2 år siden, sist jeg løp... Hmm, kan det ha vært været som spilte meg et puss, varmt som det var, så kanskje var det et bedre løp enn tiden tydet på? Joda, det er lov å håpe....

Høydepunktet var etter løpet. Først var det nedjogging med gutta boys Steinar, Roar, Rolf og Vidar.

Så var det bevertning fra Vidar på terassen, med boller, peanøtter, saft og kaffe. Huset ligger to hundre meter fra start og mål, så Nilsen løp på hjemmebane i dag.


På Follotrimmens neste løp hadde jeg inntatt en annen rolle, som løpende Kondis-reporter. Det gikk veldig bra! Jeg fikk tatt mange fine bilder, slått av en hyggelig prat med andre som faktisk løp - og jeg fikk en kjempefin treningsøkt tur/retur Siggerud, med noen avstikkere og innlagte drag. Kroppen funket så bra den kvelden at jeg angret litt på at jeg ikke stilte til start selv... Så kanskje formen etter sommerdvalen ikke var så verst likevel?...

Ellers var dette Roar Tomter sin store dag. Etter 3 andreplasser og 2 tredjeplasser i Follotrimmen i år, var det endelig hans tur til å gå helt til topps. Kjempegøy og velfortjent, Roar!

Her er Tomter'n lett i steget etter å ha forsert mørdarbakken "hestedreper'n"!... Navnet taler vel for seg?... Einar ligger på hjul, mens Jan Billy er langt foran. Enn så lenge...

Stig Lima "gjør stas" på den glade vinneren! Selv slo han Steinar i spurten og var ikke akkurat misfornøyd han heller. Stemningen i Follotrimmen er i det hele tatt alltid munter og god!


Svaret på min egen form skulle komme uken etterpå. For på årets siste løp i Follotrimmen måtte jeg nesten stille selv. Jeg har dessuten svært gode minner fra vakre Krokstrand, der jeg har tatt mine to eneste totalseire i Follotrimmen. Det førte til at Steinar i sin tid ga meg kallenavnet Kongen av Krokstrand. Hehe, det er lenge siden, og hvis jeg noengang har vært liksom-konge der ute, så har jeg for lengst abdisert. Selv om jeg for to år siden også hadde min siste pallplassering i Follotrimmen nettopp her, da jeg knep 3.plassen bak Jan Billy og Bjørn Erik.

(Jeg trenger vel ikke å nevne at konkurransen gjerne er mindre på dette siste løpet, siden mange allerede har fått glassene sine for minst 4 fullførte løp, og det er litt utenfor allfarvei.... Men det er deres tap, for dette er det desidert VAKRESTE av de 8 årlige løpene i Follotrimmen.)

Litt mimring: Dengang da pallen var innen rekkevidde... Bjørn Erik, Jan Billy og meg,
for bare to år siden... Er det mulig å gjenskape noe slikt når man er på feil side av 50-tall-streken, mon tro?

Mer mimring: Vi kan gå tilbake til 2004, da en 8 år yngre kar vant sin andre seier her, på 22.37, en tid som bare hadde holdt til 4.plass i dag. Eller enda lenger tilbake i tid. For vinnertiden min fra 2001 hadde holdt til SEIER i dag også, 5 sekunder foran Jan Billy :-)


Og historien skulle faktisk gjenta seg! I hvert fall delvis. For jaggu ble ikke rekkefølgen den samme i år... for de to første... Men tredjemann fra 2010 måtte denne gang nøye seg med 7.plass, og det på en tid som var hele 1 minutt og 17 sekunder svakere enn sist, til tross for supre forhold. Hmmm, altså var min bekymring fra løpet på Langhus likevel berettiget. Og dermed er det vel bekreftet at jeg er blitt vesentlig dårligere da... At jeg er to år eldre, snakker vi ikke noe om. Dog ble det klasseseier og ny triumf i prestisjeduellen med Steinar :-) Ikke verst noen av delene. Det gjelder alltid å finne noen små gleder og å se lyst på livet! Og hvilken flott dag det var på Krokstrand! Kanskje årets siste sommerdag....

Det er ikke bare startnumrene som er etter hverandre. Som vanlig ble det en tøff og tett duell med Steinar, og igjen klarte jeg å avgjøre på de siste 2 kilometerne, etter at jeg lå et godt stykke bak i starten.

13 var ikke noe ulykkestall verken for Janicke eller Jan Billy. Fru Ekelberg kunne endelig juble for sin første seier i Follotrimmen, mens Billy Boy, den nåværende Kongen av Krokstrand, vant for Gud vet hvilken gang. Dobbeltseier til SkiLøperne i hvert fall! 
Og resten av resultatene (og flere bilder av glade løpere) kan ses HER.

Rammen rundt Follotrimmens aller siste løp på Krokstrand er den aller beste, med start og mål på den vakre Krokstranden. Løypen er svært variert og ganske tøff med noen skikkelige hindringer, som er nærmere avbildet og beskrevet i reportasjen fra 2010. Litt krøkkete å komme seg til Krokstrand, og jeg kjørte feil 3 ganger før jeg fant veien - nøyaktig det samme som jeg gjorde for 2 år siden... Ikke bare løper jeg saktere, men jeg begynner visst å bli gammel og glemsk også...

For å klarne hjernen og kjøle ned en overopphetet kropp, var det deilig med en dukkert etterpå - ett av svært få bad denne sommeren... Og jeg var ikke alene. Til slutt hadde svært mange av løperne hoppet ut i bølgene, i hvert fall langt flere enn disse fire. En perfekt avslutning på Follotrimmen 2012.

Så da var det bare å vinke farvel til fotograf og primus motor Berit Kristiansen og Follotrimmen 2012. 
Vi ses igjen til neste år!

2 kommentarer:

 1. Hei Er imponert og glad når jeg ser hvor mye fokus det er på Follotrimmen, men for meg er det vedlig bra. At alle dere som løper over det ganske land setter pris på Follotrimmen varmer et gammelt trimhjerte. Selv om ståstedet er forskjellig, er forståelsen for løping felles, og gleden over slitet og det og komme over mål vet jeg hva er. Jeg takker for alle hyggelige tilbakemeldinger, men ikke glem at det er mange ssom gjør en jobb, hvor vi enn er. gleder meg over at det er løp i dag og tror de klarer det fint. En ting er sikkert, uansett på hvilket nivå vi er, trim/løping er helsemessig veldig bra. God helt med løp. Hilsen Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Berit. Helt enig med deg! Det fine med løpingen er nettopp fellesskapet på tvers av alder, kjønn, bakgrunn og interesser for øvrig. Vi har løpingen felles, samt et ønske om å holde oss noenlunde i form.

   Veldig bra at du trekker frem de andre i staben også i diverse sammenhenger, og ikke minst er det kjempebra at dere står på år etter år - og virker mer motiverte enn noengang! ;-) Så tusen takk til dere alle sammen.

   Jeg gleder meg til å få et glass saft fra deg etter SkiLøpet i dag (trenger det helt sikkert!) - og ikke minst gleder jeg meg til Follotrimmens 30-års jubileum neste år!

   Slett