Bange anelser

Det nærmer seg femmila. Nei, ikke i Kollen, men på Bislett! Og ikke ute, men inne! Jeg prøver å holde motivasjonen og troen oppe. Joda, dette blir gøy! GØY? Å løpe nittien og en halv runde innendørs på Bislett, kan det være gøy? Hvis jeg i det hele tatt klarer å komme til mål, da. Det er slett ikke sikkert. Men loddet er kastet, og point of no return er passert.

-  Oppdatert med daglig nedtelling i kommentarfeltet  - 

Så dersom jeg ikke (u)beleilig nok skulle bli syk, så stiller jeg til start lørdag morgen. Med mindre jeg skulle forsove meg! Det er slett ikke umulig. For starten går allerede kl 09.00. Det vil si at jeg må stå veldig tidlig opp... og noen utpreget morgenfugl har jeg aldri vært... Men jeg skal nok klare å kreke meg til Bislett, morgenfrisk og rask. For dette skal jo være en ny erfaring, en ny utfordring. Så da så. Da GLEDER jeg meg vel likevel, da...Og de siste ukene har gått bra treningsmessig. I dag hadde jeg til og med min første løpetur siden julaften! Utendørs, vel å merke....


LETT I STEGET: Nei, dette er ikke meg, men lovende Carl Fredrik Hagen. Vi hadde en fin løpetur to dager etter at han slet seg inn til 40.plass i Holmenkollen Skimaraton på 2.52,23. Ikke helt uten dramatikk, etter at staven brakk og Carl Fredrik måtte gå flere kilometer med én stav, før han først fikk en stav som var 10 cm for kort, deretter en som var 10 cm for lang. Trolig tapte han 7-8 minutter og i hvert fall måtte han slippe gruppen som jaget teten, der for øvrig Arne Post vant i overbevisende stil. Men det kommer flere sjanser for unge Hagen, den første allerede lørdag f.k. i det 9 mil lange rennet Grenaderen. Dette må være en enda større kraftanstrengelse enn mine 5 mil på Bislett!! Men Carl Fredrik er ikke ukjent med løpet eller distansen, etter sin sensasjonelle 2.plass totalt for to år siden, bare 18 år gammel. Lykke til!

Forrige uke løp jeg for øvrig hele 40 km. Uken før var jeg oppe i 79 km, som er klart årsbeste. I uke 3 løp jeg kun 19 km og snittet i årets 6 første løpeuker er moderate 49,4 km. Hittil i år (per 13.feb) har jeg loggført 321 km løping, i tillegg til 141 km langrenn og 6 timer med spinning. Seks dager har vært helt treningsfrie. Bra innsats, bevares, men det er ikke akkurat noen ultratrening jeg bedriver... Men så holder jeg jo ikke på med treningen for å bli best, men ja nettopp, for å ha det gøy! Og for å holde meg i form, gjennom allsidig trening. Derfor blir det kanskje mer lystbetont enn prestasjonsrettet trening. Selv om jeg forsøker å holde et bra trykk med ukentlige intervalløkter og fortrinnsvis enda en hardøkt i uken.

Idyllisk i nærområdene om dagen.
Lørdag og søndag kjørte jeg tilnærmet maks i en langrennstrasé som skulle være 10 km, fra Kloppa til Ødegården, tur/retur, nesten rett utenfor stuedøren. Jeg var veldig godt fornøyd med å klokke meg inn på 33,53 på lørdag, og å presse tiden ytterligere halvminuttet på søndag. Men akk, distansen er neppe 10 km, ei heller 9, men rundt 8,6 km på min garminklokke. Nå er riktignok den klokken kronisk ustabil, så jeg kan jo håpe... Uansett er det artig å kunne dra på med planker under beina, og kroppen funket faktisk veldig bra. For langrenn er ganske avslørende dersom formen ikke er der, og vice versa. Nå klarte jeg å presse i kneikene uten å være helt skutt på bakketoppene. En herlig følelse!

Og torsdag satt jeg personlig rekord med å løpe to timer sammenhengende på møllen. Dog kom jeg bare såvidt over 2 mil, så med den farten på lørdag blir jeg nok vinket av og tatt ut av løpet...

Jeg håper å unngå det. Funker kroppen, og jeg unngår de vanlige krampene (gode råd tas imot med takk), så satser jeg på en tid mellom 4.15 og 4.30. Og jeg vil uansett være et stort steg videre på ferden mot Rotterdam Maraton 15 april. Da er det tiden som gjelder. Da skal jeg bevise at jeg er "stabil" under 3 timer...Hehe.
På lørdag blir det kun fokus på å fullføre, på selve opplevelsen - og å ha det GØY!

Jeg gleder meg, tross alt!


HESTEKREFTER. Jeg kan trenge noen ekstra på lørdag, 
selv om denne karen lå og hvilte seg i solskinnet på Fløisbonn gård på søndag.

9 kommentarer:

 1. Da er siste hardøkten før lørdagens kraftprøve unnagjort. Tirsdagsintervallene på Bislett gikk i ensom majestet i går, da jeg ikke nådde starten med resten av gutta, som kjørte de sedvanlige to-runderne. Til en forandring løp jeg da 1-rundes intervaller. Planla 3 serier á 4 runder med ca 50 sek pause og to minutter mellom seriene. Men siste serie gikk fryktelig tungt og jeg ga meg etter 11 reps. De 546 meterne, som jeg lørdag skal løpe 91 ganger og litt til, ble unnagjort på tider mellom 1,54 til 2,01. Men huff så sliten etterpå!

  Som en liten kuriositet; klarer jeg å løpe alle rundene på 2 minutter på lørdag, vil jeg komme i mål etter 50 km på 3 timer og 3 minutter. Hmm, veldig hypotetisk, men det er jo de som klarer det også... Selv bruker jeg nok halvannen time lenger...

  Men nå skal lagrene fylles! Gikk til innkjøp av bl.a. leverpostei og marsjipan i går. De neste dagene skal jeg ikke tenke på kaloriinntaket. For lørdag trenger jeg all den energi jeg kan få!....

  SvarSlett
 2. 2 dager igjen:

  Følte meg litt uggen i går, men er bedre i dag. Kanskje bare nerver...? Ingen trening verken i går eller i dag. Men jeg har vært på XXL og hamstret litt føde; energikake og gel, som jeg kan kose meg med underveis på lørdag, samt Ringer drink, som jeg tenkte å drikke halvparten av før løpet og halvparten underveis. Forhåpentligvis skal det bidra til å unngå kramper...?

  Da gjenstår valg av løpetøy. Kort og lett eller langt...? Og tidsskjema... Trolig går jeg veldig forsiktig ut og føler meg frem, så får jeg se om jeg har dagen. 50 km er uansett fryktelig langt...

  Time will show...

  SvarSlett
 3. føde? skal du ha tissepauser også ? hehe....sees lørdag morgen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe Tim, jeg legger inn mange pauser og tar det hele som en søndagstur på lørdag, med kaffekos og fotografering underveis. :-) Lykke til!!

   Slett
 4. Skulle du trenge vekking på lørdag så kan jeg ringe deg jeg. Jeg skal dekke starten på Grenaderløpet som begynner kl.07:00

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje en god idé, Heming! Kommer du og henter meg også? Det største problemet blir kanskje å få parkering... Hils Harald og Carl Fredrik og andre grenaderer! De skal gå nesten dobbelt så langt som jeg skal løpe....

   Sees lørdag, regner med at du skaper like god stemning som på Romerike 6-timers i fjor, sånn at jeg bare flyter gjennom alle rundene, nesten helt uanstrengt! :-)

   Slett
 5. ULTRALØP er ikke som vanlige løp. På mitt første og hittil eneste ultraløp, Romerike 6-timers i fjor, sørget Heming Leira for ekstra stemning ved sin etter hvert så berømte kombinasjon av høylydt speaker og discjockey! På lørdag er det "på'an igjen!"
  Alle deltagerne har mottatt denne mailen fra Heming, som skulle beskrive litt av det som venter oss INNE på Bislett på lørdag;

  ..........


  Til deltakere på Bislett 50km.....og noen par til fra spikærn som igjen skal holde det gående.

  Så er det bare rundt 34 timer før moroa begynner igjen! Hva er vel femmila i kollen mot femmila på Bislett?
  Ja les hva "innendørs-ultradebutanten" Frode Monsen skriver i sin
  blogg: http://goo.gl/q0stz

  Appropo ultradebutanter, vi vil gjerne ha oversikt over hvem som gjør sitt aller første ultraløp. Så send oss en e-post om du gjør ditt aller første ultraløp på lørdag.

  Er du det kommer du i godt selskap, Bisletts "røde løper" vil være dandert med en rekke ultraveteraner på flere nivåer så her kan du lære av de som har vært med en stund.

  Dette er altså ultraløpingas sesongstart her i Norge og det betyr løpsfest på Bislett. Vi skal alle inspirere hverandre til en hærlig utskeielse i et landskap som omfavner løypa og er viden kjent langt utenfor jordklodens grenser.
  Spesielt vil vi gjøre oppmerksom på et praktfullt parti rundt 34 km, så her er det noe å glede seg til!
  Den siste meldingen lyder på 81 deltakere med Årets Ultraløper de 2 siste årene Gjermund Sørstad, mannen som holdt rockekonsert etter å ha satt ny norsk rekord på 12-timers på Bislett for 4 år siden, i spissen som en av de siste påmeldte. Han klarte BARE IKKE å la være å komme.

  Som vanlig på Bislett blir det LIVE-STREAMING fra arrangementet. Dette er adressen på nettet: http://www.ustream.tv/channel/bislett-24-timers
  Skulle dine groupies der hjemme miste adressen så er det bare å gå på kondis.no der det vil ligge en artikkel med videovindu.
  Vi ligger ute med bildet fra Bislett 50k allerede...ja det er hvis ikke helt Bislett...............

  Få venner, fans, groupies og arbeidskollegar til å sende en hilsen.
  Hilsener kan som vanlig sendes til speakeren gjennom disse kanaler:
  e-post: heming.leira@gmail.com
  tekstmelding: +4748496699
  twitter: bruk hashtag #Bislett 50 (Tar du et søk på Twitter nå
  skulle en tro at Bislett var værdens Kebab-navle men lørdag er det
  ULTRA!!!)
  facebook: Send en melding til heming leira, men jeg er nok mest på de tre andre kanalene.

  Musikk blir det som vanlig, alt fra svensktoppar til ultraløpernes best likte musikk: HARDROCK.
  Har du spilleønsker så sett opp en SPOTIFY-liste via Facebook og så skal vi få spilt av noe.
  Dog er dette et kort ultrastevne så alt-blir-ikke-helt-som-vanlig.

  KOM IGJEN FOLKENS DETTA BLIR MORRO!!

  Varm gjerne opp med disse 3 videoene fra Bislett 24-timers som nettopp er lagt ut på Youtube:
  DEL 1: http://www.youtube.com/watch?v=B2nwVfPcFwM&feature=related

  spikern

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig, Heming!

   Begynner faktisk å GLEDE meg!!

   Hilsen innendørs-ultradebutanten Frode :-)

   Slett
 6. 1 DAG IGJEN:

  Takk for mange lykkeønskninger både her, på SkriveBlokken og i Fjesboka! Jo mer det nærmer seg DEN STORE DAGEN, desto mer kjenner jeg på meg at jeg trenger all mulig hell og lykke....for jeg er ikke lenger helt sikker på at dette bare blir GØY!?....

  En bitteliten siste joggetur i terrenget i dag på snaue 4 km med bikkja gjorde meg bare enda mer urolig og usikker, da beina kjentes ubehagelig støle....uvisst hvorfor, siden jeg knapt har bevegd meg etter siste intervalløkten på tirsdag. Hmmm, kanskje nettopp derfor? Kanskje får kropp og bein sjokk i morgen? Ikke bare skal beina løpe 50 km, men kroppen må tidlig opp også.

  Nå gjenstår bare et godt måltid med laks og ris, med is og blåbær til dessert, og kanskje litt marsjipan, chips eller peanøtter på toppen? En av fordelene med maraton og enda lengre løp er jo at en ikke trenger å tenke så mye på verken trening eller matinntak de siste dagene. Eller i hvert fall praktisere det på en litt annen måte enn normalt.

  Da ønsker jeg både arrangører og alle andre løpere LYKKE TIL i morgen!!!

  SvarSlett