Gjennom hele Østmarka og halve Lillomarka

Hva er bedre enn å bruke søndagen til å sykle halve Oslo rundt, en flott og variert tur på 7 mil gjennom Østmarka, Lillomarka og Oslo sentrum.

I uken etter mitt maratonløp i København har jeg kun trent veldig rolig, enten på spinning- sykkelen eller med svært så rolige joggeturer i skogen med bikkja Mira. Lørdag følte jeg meg imidlertid så bra at jeg forsøkte meg på en litt hurtigere løpetur på grus og asfalt. Det gikk veldig bra, en stund. Men allerede etter 20 minutter begynte jeg å kjenne det i lårene og fem minutter senere var jeg stokk stiv.


Så jeg var nok ikke fullt restituert likevel. Jeg som hadde følt meg så bra at jeg nesten vurderte å stille både i Follotrimmen allerede onsdag og Grefsenkollen Opp lørdag... Heldigvis lot jeg fornuften seire. Etter lørdagens erfaringer var jeg derfor lettere skeptisk til Steinar sitt turforslag for søndag; 3-4 timers sykkeltur helt til Maridalen. Men jeg kunne jo bli med et stykke på veien, tenkte jeg. Det var jo fristende å følge opp suksessen fra "sykkeldebuten" for et par uker siden.

Som tenkt, så gjort, og det gikk over all forventning denne gangen også. Turen gikk nordover Kongeveien til Prinsdal, inn i lysløypen til Bjørndal, deretter inn i Østmarka til Skullerud, langs idylliske Nøklevann og til Mariholtet. Der la vi kursen mot Ellingsrud, motsatt vei av langturen vår fra november i fjor da vi løp Groruddalen rundt. Vi kom ut av skogen og ut på asfalten, på nedsiden av blokkene på Ellingsrudåsen, der jeg tilbragte mine første måneder i Oslo våren 1988 i en leilighet som jeg leide usett. Det var før jeg begynte å løpe, og jeg var intetanende om hvilke flotte treningsmuligheter som lå rett utenfor verandadøren min den gangen; hele den fantastiske Østmarka!

PROFF; Kaptein Lien i klubbdrakten til Kolbotn Sykkelklubb med sin Trek 8000.

AMATØR; Klubbløs og kontraktsløs må jeg foreløpig innta rollen som hjelperytter...


Vi syklet tvers over Groruddalen, ned en smal, svingete og kul terrengsti i tett vegetasjon. Skulle tro vi var midt i villmarken fortsatt, ikke midt i Oslo sin mest utskjeelte bydel. Deretter fulgte et nytt asfaltstrekk forbi Ammerud, før Lillomarka stod for tur. Etter noen tøffe stigninger opp til Solemskogen, bevilget vi oss vårt første av to stopp, med påfyll av luft i dekkene og inntak av en energisjokolade.


UTSIKT: Maridalsvannet med Nordmarka så langt øyet kan se!

Etter noen bratte og friske utforkjøringer ned mot Maridalen, der kaptein Lien bare forvant i vill fart, mens jeg trillet ned, sakte, forsiktig og pysete, gikk turen inn på det flotte, sammenhengende parkområdet med gang- og sykkelsti som snirkler seg nedover fra Frysja, langs Akerselva, til Sandaker og fossen ved Mølla, forbi Eika og helt til Grønland og Oslo sentrum. Heretter var det å følge Steinars "hjem-fra-jobben"-rute; opp Kongsveien, inn på et artig stiparti fra Utsikten, langs fasjonable Solveien med storslagen utsikt utover  indre Oslofjord og alle øyene, og videre til Hvervenbukta. I de siste knallharde stigningene opp fra sjøen passerte vi 1000 høydemetre, og enda gjenstod det en del bakker opp til Kolbotn og Sofiemyr.

Loggen viste 69 km på 3 timer og 53 minutters effektiv sykling, eller 4 timer og 20 minutters totaltid. Beina var forbausende bra hele veien. Ikke verst, bare en uke etter maratonløpet. Så får dagene som kommer vise om det kommer nye tilbakeslag.

FULL KONTROLL; Kaptein Lien viser balanse og eleganse.
Jeg har mye å lære... men syklingen er et veldig artig supplement til løpingen.

Uansett, takk for en kjempetur til guide og kaptein Steinar, som tauet meg rundt halve Oslo på fortreffelig vis. En variert og fantastisk rundtur som absolutt må gjentas ved en senere anledning.

1 kommentar:

  1. Kjempetur. Neste gang sykler vi til Kikut ! Vi har også planer om å sykle gjennom alle Follotrimløypene på en dag. Hilsen Kaptein L.

    SvarSlett