Sjå til Sjodalen!

For et par uker siden la jeg ut på nye eventyr. I hvert fall gikk turen til nye og ukjente trakter, til Sjodalen, en sidedal fra Gudbrandsdalen, ikke langt fra Besstrond der starten går på det kjente og flotte Fjellmaraton. Dermed heller ikke langt fra Beitostølen sommerstid, men litt lenger med vinterstengte veier over Valdresflya vinterstid.

Utsikt fra tunet. Om sommeren er det campingområde på denne siden av gjerdet. 

Hva gjorde jeg så der oppe? Jo, ex-svigerinne Torill, mannen Erik og min yngste nevø Andreas har fulgt drømmen; de har kjøpt Sjodalen Hyttetun og Camping! Og allerede før jul flyttet de fra Bergen og opp hit. Frisk satsing! Og mens denne fine og idylliske plassen midt i hjertet av Norge tidligere bare har vært sommeråpen, så skal de nå holde åpent også om vinteren, med sesongåpning akkurat i disse dager, til vinterferien. Så har du lyst på noen dager til fjells og ikke har bestilt noe enda, så er det bare å legge turen dit. For det er et nydelig tur- og treningsterreng som venter, sommer som vinter. 

Idyllisk i skisporet, bare 1 km fra hyttetunet.

Jeg tyvstartet altså med å besøke stedet og testet skiløypene sammen med min gamle og spreke mor. Og selv om jeg selvsagt er en smule "inhabil" her; dette stedet kan virkelig anbefales! Selv om det bare var kjørt scooterspor da vi var der. Preppede løyper kom først helgen etterpå, da langrennssesongen starter litt senere her enn på mer kjente destinasjoner som Sjusjøen og Beitostølen. Men det er altså oppkjørte løyper nå og fantastisk flotte omgivelser. Gode muligheter for en aktiv og fin vinterferie, langhelg, påskeferie eller hva det måtte være, til en adskillig rimeligere penge enn på høyfjellshoteller rundt omkring. 

Her er noen flere bilder av dette fine stedet, med sine 12 hytter med både bad og egen kjøkkenkrok, samt en stor og fin gamme med plass til rundt 60 mennesker der du kan varme deg etter dagens tur. Skiløypen går tvers gjennom hyttetunet, og det er i tillegg kort vei til nærliggende "severdigheter" som Besseggen, Bitihorn og Brimihytten. For ikke å snakke om elven Sjoa sommerstid, med sine muligheter for rafting, bare et steinkast unna tunet...

God tur til nye trakter! Og lykke til! :-)


Campinghyttene ligger fint til.
Skiløypen går bokstavlig talt gjennom tunet.


Mor (på snart 82) legger inn en sluttspurt....
Og kan juble over "målstreken"- Sprekt! 


Vakkert!
Sjoa i forgrunnen, fjellheimen i bakgrunnen. 


Torill og Andreas står klare til å ta imot flere enn mor.
"Hobbit-hulen" - eller gammen - med plass til 60 personer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar