tag:blogger.com,1999:blog-3837674443738676190.post2508541073312081978..comments2024-02-24T09:49:56.080+01:00Comments on SportsBloggen: På Ultra-dypt vann!Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/04340397462216716550noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3837674443738676190.post-38585691719946815032011-08-19T21:46:36.895+02:002011-08-19T21:46:36.895+02:00Eg har justert ned til 72km og er truleg fortsatt ...Eg har justert ned til 72km og er truleg fortsatt altfor optimistisk. har jo ikkje aning på korleis kroppen reagera på detta her ;)Rune Solheimhttp://www.mykjemeir.nonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3837674443738676190.post-6471684044039801872011-08-19T14:26:02.521+02:002011-08-19T14:26:02.521+02:00Hei hei!
Rune, artig at vi begge debuterer i morg...Hei hei!<br /><br />Rune, artig at vi begge debuterer i morgen. Jeg våger neppe å legge av gårde i ditt langturtempo, da det nok blir litt for raskt for meg. Du nevnte vel også at målet var 75 km. Da kjemper du veldig høyt oppe på listene. Kanskje du blir løpets store overraskelse? Blir spennende. Mine ambisjoner er adskillig mer moderate. Er fornøyd hvis jeg klarer å bikke 60 km. Vedr føde, så står det følgende på løpets hjemmeside; ”Underveis blir løperne traktert med diverse spiselig og mange ulike drikker underveis. Sportdrikken vi serverer er den nye spennende WinForce sportsdrikken som kom til Norge i fjor. Etter løpet og i forkant av premieutdelingen blir det gratis servering av gryterett til alle deltagerene på 6-timers.”<br />Tror jeg tar med en saltdrikk, litt mørk sjokolade, bananer og noen geltuber som supplement til arrangørens tilbud, skjønt bananer får vi kanskje?<br /><br />Takk igjen til Erik for kjempegode råd! Jeg lytter til alle råd fra erfarne ultraløpere, og særlig til en kar som har løpt Norge på langs – 2521 km fra Nordkapp til Lindesnes – på 43 dager!! Strategien min blir omtrent som du anbefaler, med en veldig rolig åpning og finne mitt eget tempo. Kommer ikke til å være redd for å legge inn korte gåpauser heller. Det eneste jeg er uenig i er din antydning om 70+ km... Ikke en sjanse... <br /><br />Lykke til begge to og alle andre som skal løpe i morgen!FRODEnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3837674443738676190.post-48418693139733330582011-08-17T19:36:17.287+02:002011-08-17T19:36:17.287+02:00Eg er i same situasjon som deg, Frode. Min debutt ...Eg er i same situasjon som deg, Frode. Min debutt og er veldig usikker på korleis ein skal gripa fatt ein slik utfordring. Men flotte råd i frå Erik her. Eg tenker legga ut i mitt langkøyringstempo, men har jo aldri sprunge det noko særleg lengre enn litt over 3 timar. Skal du ha med eigen føde? Trur du ikkje arrangøren har lagt opp til mat som passar løpet? Trur eg kjem til å springa i enten Asics Kayano eller New Balance "lettskoa" mine. Ikkje lyst på så mykje ekstra vekt heller, så går truleg for New Balance. Veldig spent på korleis kroppen reagerar etter passerte 4 timar. Håpar å springa ein del km saman med deg på laurdag. Uansett snakkast me no ;)Rune Solheimhttp://www.mykjemeir.nonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3837674443738676190.post-66966630578841088362011-08-10T22:29:45.557+02:002011-08-10T22:29:45.557+02:00Hei Frode!
Med din løpsstyrke har du intet å fryk...Hei Frode! <br />Med din løpsstyrke har du intet å frykte på ditt første ultraløp. Mine råd til deg og alle andre som måtte være usikre på hvordan et slikt løp legges opp: <br /><br />En rolig start er ofte en god garanti for et utmerket resultat. Bare la konkurrentene løpe fra deg første timen mens du selv justerer deg inn på en bekvem og god flytsone. Spis og drikk gjerne en time før løpsstart, men ikke kjør i deg mengder. Spise/drikke 1-2 ganger i timen er helt greit. Da anbefaler jeg å gå i ca 30-40 sekunder mens du inntar næringen, da taper du ikke mange sekunder samtidig som du investerer i en ørliten restituering av energilagrene.<br /><br />Gå ikke hardt ut med håp om at det holder så lenge som mulig. Da er faren stor for at du tapper energilagrene helt ned og med det så umuliggjøres fettforbrenning. Prøv å løp slik at du alltid føler at du har litt igjen, så kan du heller tyne de aller siste kreftene ila den siste timen.<br /><br />Vær forsiktig med å innta for mye søtt, f eks i form av sportsdrikk, prøv heller å finne alternativ mat og drikke du kan ha med deg på din egen servicestasjon, ta gjerne med deg et lite campingbord.<br /><br />Å bytte sko på en 6-timer er ikke nødvendig. Gardér deg mot gnagsår ved å forhåndsplastre med Compeed der du lettest får gnagsår. Det er lurt med litt romsligere sko eller litt løsere snøring enn vanlig. Sko m/større dempning enn vanlig burde ikke være nødvendig.<br /><br />Du er nå klar for minst +70 km i din første 6t konkurranse og en god plassering i klassen din. Lykke til <br /><br />Mvh Erik<br /><br /><br />(Innlegget ble skrevet på SportsBlokken 8.8.11 av Erik Nossum - red.anm.)Anonymousnoreply@blogger.com